Dveře na policii se netrhly

3. července 2007, ostatní, přečteno: 5107×

Den otevřených dveří uspořádala v rámci oslav 15 let od svého založení Městská policie Blansko. A zájem předčil očekávání. Dveře byly otevřeny pro každého, ale je konec školního roku, a tak především děti ze základních škol se zde střídaly třída za třídou.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Nejprve vyšlapaly schody do prvního patra, kde pro ně byla připravena výstava fotografií. Zachyceny na nich jsou vandaly poničené zdi, odpadkové koše, trávníky apod. „Tyto fotografie si dobře prohlédněte, abyste věděly, co nemáte dělat. Jsou na nich vyfoceny věci, které musíme denně řešit,“ vysvětlovali strážníci trpělivě každé skupině jak se chovat k cizímu majetku, proč nemalovat po zdech a další případy vandalismu. Vedle na služebně u monitorů kamerového systému nemálo dotazů směřovalo k využití kamer, co se jimi hlídá, kam všude až dohlédnou.

pouta auto

Na nádvoří byl přistaven autobus MP Brno, tzv. MOBIDIK – Mobilní didaktické informační a konzultační centrum prevence kriminality. V něm byly představeny nejen způsoby zabezpečení majetku a zajištění vlastního bezpečí, ale také názorné ukázky toho, jak poškozuje organizmus alkohol nebo pasivní kouření.

mp3_450

Nejzajímavější částí bylo ale představení techniky. Nejen služební motorka a vozidlo městské policie, ale především možnost seznámit se zblízka se zbraní nebo pouty, to lákalo všechny nejvíce. A tak strážníci donekonečna nasazovali a snímali pouta, rozebírali a skládali pistole, půjčovali ochranné vesty i čepice, otevírali a zavírali auto. Den otevřených dveří s městskou policií se zkrátka vydařil.