Za posledním puchýřem tentokrát do Blanska

7. listopadu 2007, ostatní, přečteno: 4224×

Za posledním puchýřem – tak se jmenuje každoroční symbolické zakončení pěšácké turistické sezony. Příležitost pro zdravý pohyb a setkání s přáteli si tradičně nedají ujít stovky až tisíce turistů.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Dle slov pana Dvořáka z pořádající cestovní kanceláře Kudrna je už nyní zaregistrováno bezmála tisíc účastníků. Dalších cca pět set přijíždí tzv. „naslepo“.

V letošním, již 36. ročníku, zavítá „poslední puchýř“ do Blanska. Uskuteční se od pátku 16. do neděle 17. listopadu. Za toulkami naším městem, za litinou, dávnými příběhy a krásami Moravského krasu se sem sjedou turisté z celého Česka.

Na pátek jsou připraveny zájezdy za zajímavostmi v okolí, např. Josefovské údolí, rozhledna v Tišnově apod. Večer pak zážitky z cest cyklotrempa Honzy Vlasáka a koncert složený z písní různých národů v podání Máši Kubátové.

Hlavní program je soustředěn na sobotu, která celá patří pochodům. Na výběr je z mnoha délek (10–50 km) a cílů. Vyrážet je možné z Blanska, Útěchova nebo Sloupu. Všechny trasy buď začínají, nebo končí v Blansku. Vyráží se od 7 hodin, cíl se uzavře v 19 hodin. A po takovém dni je potřeba se rozptýlit, k čemuž jistě pomůže Puchýřovská tancovačka od 20.00 hodin v sále Dělnického domu (pouze pro předem přihlášené). V neděli si pak zájemci mohou projít dvě kratší trasy 6 a 12 km přes Hořice zpět do Blanska.

Na Poslední puchýř hned v pondělí navazuje první akce festivalu Rajbas * OUTDOOR * Kotlík, a to filmové představení v kině – PŘÍBĚH O UPLAKANÉM VELBLOUDOVI. Festival je již tradičním setkáním příznivců nejrůznějších outdoorových aktivit a nezávislého cestování.