Interiér Dělnického domu se přes prázdniny promění

17. července 2008, ostatní, přečteno: 5245×

Další proměna čeká v létě Dělnický dům. Hned začátkem prázdnin se začne pracovat na úpravách vstupního prostoru a šatny, jednotlivých hal a schodiště.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Tato rekonstrukce promění nejen vzhled interiérů, ale budovu učiní celou přístupnou pro osoby tělesně postižené (OTP). Parkoviště před vchodem bude nově vydlážděné, vznikne zde jedno vyhrazené parkovací stání pro OTP a bezbariérový nájezd do budovy. Do středu schodiště přibude vertikální zvedací plošina s montovanou šachtou z hliníkových profilů a výplní z bezpečnostního skla. Posledním požadavkem je bezbariérové WC uzpůsobené potřebám OTP. To vznikne v přízemí napravo od šatny.

invdelnakvstup
Stávající vstupní hala Dělnického domu.

Mimo již zmíněného WC dojde k následujícím úpravám. Především podlaha bude nahrazena keramickou dlažbou v odstínu slonové kosti s jemnou mramorovou kresbou. Aby přízemí nepůsobilo tmavě a stísněně, byly na stěny zvoleny co nejsvětlejší materiály – lamino v odstínu titanového kovu, lehce žluté sklo a zrcadla.

Recepce dostane větší okno, přebudován bude šatnový pult. I když zůstane téměř stejně velký, nové materiály zapadnou do celkové koncepce. Přibude malý zvýšený pult pro prodej vstupenek. Opravy se dočká také vstup do kanceláří KSMB.

V hale před velkým sálem bude na stěnách použit dezén dřeva v kombinaci s lehce žlutým sklem. V horní hale budou stěny před oděrem a ušpiněním chráněny textilními tapetami, ale zůstanou světlé v lehce krémovém odstínu. Přibudou zde pulty pro výdej občerstvení při společenských akcích. Všude bude nově vymalováno a do obou hal bude dokoupen nový nábytek. V obou nadzemních podlažích bude také provedena renovace stávající mramorové dlažby. Bude přebroušena a přeleštěna. Stejně tak i stupně schodiště, které dostane navíc nové osvětlení, na zdi velkoplošná zrcadla a otěruodolnou textilní tapetu s metalickým nátěrem. Vyměněno bude i zábradlí za nerezové s 10mm bezpečnostním sklem. Ve všech podlažích dojde k výměně dveří.

první hala
Studie první haly před velkým sálem s výtahem.

Investice do rekonstrukce výše uvedených interiérů za 3,5 mil. Kč je další fází obnovy Dělnického domu. Před časem byla vyměněna okna, rekonstruován velký sál, zbudován malý sál S2 a zateplena fasáda.

Slavnostní otevření rekonstruovaných prostor se uskuteční v polovině záři. Podobně jako při rekonstrukci hlavního sálu bude pro veřejnost připravené představení nových prostor a krátké kulturní vystoupení.