Další část cyklostezky na sportovním ostrově příští rok

7. listopadu 2008, zprávy z MěÚ, přečteno: 4015×

Město uspělo s žádostí o dotaci a získalo z regionálního operačního programu přes 7 milionů Kč na II. etapu cyklostezek na úsek B, jež obsahuje východní stranu baseballového hřiště, dále kolem sauny za tenisové kurty, nové přemostění ke garážím u dráhy a chodník za parkem na ulici Sv. Čecha.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Zámkovou dlažbu chodníku za parkem Sv. Čecha směrem k Bille nahradí jako všude jemný asfalt a chodník bude rozšířen, protože všechny tyto nové trasy jsou určené pro smíšený provoz cyklistů, in-line bruslařů a chodců.

Dalších 100.000 Kč na cyklostezku B obdrželo Město Blansko z rozpočtu Jihomoravského kraje. Realizace výše zmíněných úseků se předpokládá v příštím roce.

Do budoucna je možné zokruhování všech cyklostezek na sportovním ostrově, uvažuje se i o cyklostezce navazující na trasu B za tribunou ASK s vyústěním u zimního stadionu.

Do konce října tohoto roku bude podána žádost na III. etapu, v níž by měla být cyklostezka Poříčí, tzn. od lávky ke koupališti k mostu u závor. V další plánované části od Billy až k ČAD se zatím vyjasňují pozemkové vztahy.

europ