SMS pro ikony

13. února 2009, ostatní, přečteno: 3765×

Ikony z dřevěného kostelíka soutěží mezi dvaceti nejlépe opravenými památkami Jihomoravského kraje.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Celkově se přihlásilo devětadvacet památek. Z nich vybrala odborná porota dvacet, pro které celý únor mohou lidé hlasovat pomocí SMS zpráv a tak projevit sounáležitost s památkami ve své blízkosti. Na tři nejlepší čeká finanční odměna. První dostane jako odměnu na další opravy sto padesát, druhý sto a třetí padesát tisíc korun. Hlasuje se formou SMS na telefonní číslo 900 77 03. Cena SMS zprávy je 3 Kč (vč. DPH).

Pošlete hlas formou SMS této památce ve tvaru: "HLA PAMATKY 1"
na telefonní číslo: 900 77 03.

dřevěný kostelík

„Ikony v kostelíku nejsou symboly věrouky CČSH, ale součást původně pravoslavného kostelíku – kulturní památky. Pečujeme o ně jako o ojedinělou kulturní památku a jako taková je i zpřístupněna veřejnosti,“ upozorňuje farář Martin Kopecký.

Pokračuje i restaurování dalších ikon horního ikonostasu a peníze získané za vítězství by byly dalším krokem k dokončení restaurování této ojedinělé památky.
Hlasování probíhá pouze v měsíci únoru, proto nečekejte a hlasujte. Všechny přihlášené památky můžete zhlédnout na http://ias.kr-jihomoravsky.cz/kultura/.

Za Vaše hlasy, které pomohou blanenské kulturní památce k dokončení restaurování, děkuje Rada starších Církve československé husitské v Blansku.