Senioři ochutnali ruská tradiční jídla

29. března 2009, ostatní, přečteno: 4762×

Jednou za čas připraví vývařovna Volf, která vaří obědy pro seniory, mimo jiné pro strávníky v Městském klubu důchodců, zpestření v podobě jídel mezinárodní kuchyně. Tentokrát si strávníci mohli vychutnat ruská tradiční jídla.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na výběr byly kuřecí paličky se švestkovou omáčkou a petrohradský knedlík nebo bramborový závin s masem a salát z červené řepy. Téměř každý hledal známou polévku boršč, ale jak Rudolf Volf vysvětlil, tu zde mívají celkem pravidelně, proto pro toto speciální středeční menu vybral náhradu v podobě Šči, aby strávníci dostali něco, co pro ně ještě nikdy nevařili.

A aby nebylo vše jen tak obyčejné, sežene si obleky nebo jiné věci typické pro daný národ. Tentokrát tedy „nefalšovaný“ ruský důstojník nabízel černý čaj ze samovaru a jako aperitiv vodku.

ruská kuchyně

Strávníci již měli možnost poznat mexickou a italskou kuchyni. „Tyto akce plánujeme přibližně jednou za tři měsíce, protože příprava je dost náročná. Již teď ale mohu potvrdit, že příště se pustíme do indických jídel,“ slibuje další kulinářský zážitek šéfkuchař Volf.