Výtěžek z módní přehlídky poputuje do Súdánu

6. dubna 2009, ostatní, přečteno: 4361×

Na charitativní módní přehlídku se do Dělnické domu v Blansku sešli lidé všech věkových kategorií. Za jedinou věcí – vydražit některý z předváděných modelů nebo si vybrat ze zboží v předsálí. Ať tak nebo tak, výtěžek z prodeje půjde na dobrou věc.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Organizace akce se stejně jako v loňském ročníku ujala Marie Jahodová. „Letos to mělo tu výhodu, že oproti loňskému ročníku se mně hlásily modelky samy, nemusela jsem nikoho hledat a přemlouvat. Asi už opadl prvotní strach a viděly, do čeho jdou,“ je přesvědčená Marie Jahodová. Nafocení modelek a modelů se letos ujala Martina Borková a odpolednem i samotnou aukcí provázel starý známý Vít Šaroun.

prehlidka1

Záštitu nad akcí převzal otec Jiří Kaňa z Farnosti svatého Martina v Blansku a s výběrem a úpravami modelů také vydatně pomáhaly paní Pokorná a Slezáčková. Akci podpořilo i Kulturní středisko města Blanska, které poskytlo zázemí velkého sálu Dělnického domu.

prehlidka2

Dražba jednotlivých modelů začínala na nízkých částkách, kolem 100–200 Kč. Některé se za tuto cenu prodaly, jiné se vyšplhaly i několikanásobně výše. Díky štědrosti lidí se na akci „Pomáhat je v módě – tak pomozte i vy“ v sobotu 29. 3. vybralo přes 33 tisíc Kč. Všechny půjdou na činnost střediska mládeže v Súdánu, organizovaného Mezinárodní kongregací salesiánů, jejímž členem je i Jenda Musil z Blanska. „Ještě ten večer jsem si s ním telefonoval přes internet a vyřídil jsem mu tuto skvělou zprávu. Všechny pozdravuje a po obdržení částky dá vědět, jak ji použili,“ říká Jiří Kaňa a dodává, že částka není konečná. Finanční obnos, který farnost nakonec do Súdánu odešle, bude ještě vyšší o dary, které lidé přinesli mimo vlastní sobotní akci v dalších dnech.

Více informací o akci i fotografií z přehlídkového mola naleznete na stránkách projektu http://prehlidka.bk.cz/.