Motorkáři navštívili děti v základní škole speciální

7. června 2009, ostatní, přečteno: 5370×

1. Motoden se uskutečnil v Základní škole speciální na ulici Žižkově. Motorkáři zde dětem nejen předvedli své silné stroje, ale přivezli i dárky.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Hlavním úkolem základní školy speciální je poskytnout vzdělání takovým dětem, které dřív končily v ústavech a byly prohlášeny za nevzdělávatelné jen proto, že měly od narození komplikovaný život nějakým zdravotním postižením.

motoden_01

„Kromě vzdělávání, které je povinné, se dětem snažíme zlepšit kvalitu jejich života také tím, že realizujeme řadu terapií, např. kreslením, uměním, ergoterapií, hipoterapii a smyslovou terapii i fyzioterapii. Mezi takové terapie se dá zařadit i dnešní sraz motorek. Jedná se o první setkání a snad nebude poslední,“ věří ředitelka školy Ludmila Konopková.

Aby škola tohle všechno mohla nabídnout, shání neustále sponzory. O to více je potěšitelné, že s nápadem uspořádat sraz motorek přišli sami rodiče. U dětí hrozí syndrom vyhoření. Navíc i rodiče potřebují relaxovat.

motoden_03

Děti tak zažily hromadný příjezd motorek za burácejících motorů. Ty odvážnější se mohly svézt nebo si jen nasadit přilbu, nasednout na nastartovanou motorku a pořádně protočit plyn.

Motorkáři jim přivezli velký dvoupatrový dort s motorkou na vrcholu. Dětem i učitelkám rozdali trička s logem školy vepředu a s nápisem 1. Speciální Motosraz a seznamem účastníků na zádech.

motoden_02