MŠ Údolní oslavila třicítku

23. června 2009, ostatní, přečteno: 5893×

Kulaté narozeniny oslavila letos mateřská škola na ulici Údolní.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na oslavu kulatého výročí byly pozvány současné i bývalé pracovnice školky a zástupci vedení zřizovatele, Města Blansko. Celkem se zde sešlo na třicet hostů.

„První ředitelkou, která tuto MŠ v dubnu roku 1979 slavnostně otevírala, byla paní Vlasta Smolíková. Právě pod jejím vedením se začala psát historie 11. MŠ v Blansku na Údolní ulici. Tehdy jako závodní MŠ ČKD Blansko dostala do vínku výjimečné nadstandardní vybavení – bazén,“ řekla v úvodním projevu současná ředitelka školky Miloslava Charvátová.

Bazén díky mnoha rekonstrukcím a investicím mohou děti používat i dnes. Využívají ho v rámci tzv. „Nadstandardní aktivity“ – absolvují předplaveckou průpravu. V ranních a odpoledních činnostech je využíván počítač (hry na rozvoj paměti, postřehu a logického myšlení). Navíc, před rokem dostala školka obrovský dar. Byla zde otevřena velká zrekonstruovaná zahrada, bohatě vybavená moderními a pro děti atraktivními hracími prvky.

Hlavně z nové zahrady, kterou si jezdí prohlédnout zástupci mateřských škol i z jiných měst, mají děti radost. kolikrát se jim ani nechce ze školky domů.

školní zahrada

V MŠ uplatňují modelový program „Zdravá mateřská škola“, který zajišťuje různorodou a pestrou vzdělávací nabídku takových činností, které by uspokojovaly všechny děti s jejich individuálními dispozicemi. To znamená vytvoření věkově smíšených skupin ve třídě, hracích koutků, převažují hrové činnosti, činnostní učení a konkrétní prožitky. Režim dne je uvolněný.