Policie ČR v Blansku vítá návštěvníky v přívětivějším prostředí

26. června 2009, ostatní, přečteno: 3248×

Lidé, kteří navštíví budovu policie, mohou získat potřebné informace od recepčního nebo recepční v kontaktním a koordinačním centru. Čekání na příchod policisty si mohou zpříjemnit v nově zbudované čekárně vybavené televizorem, mnoha informačními materiály preventivního charakteru, pro děti je přímo v čekárně připraven dětský koutek s hračkami, omalovánkami a dalšími věcmi.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Nové prostory byly otevřeny již v polovině června a slavnostně předány při příležitosti oslavy Dne Policie ČR. Blansko patří ke 22 dalším centrům, která se ve stejný den a ve stejnou hodinu otevřela v našem i dalších krajích.

Ve spolupráci s městy Boskovice, Letovice, Kunštát a městysem Černá Hora bude v prostorách určených pro veřejnost zbudována ještě Minigalerie 158. Vznikne tak tzv. „prolínací“ místo mezi Policií ČR jako institucí a veřejností.

Rekonstrukce policejní budovy přinesla zvelebení prostor také policistům útvarů podílejícím se na přímém výkonu služby. Policisté z obvodního oddělení a dopravního inspektorátu získali moderní sálové pracoviště, nové jsou také prostory sloužící dozorčí službě. V suterénu budovy vznikly šatny a sociální zázemí.

Opravy stály celkem přibližně 11 milionů korun. Projekt Kontaktního a koordinačního centra Policie ČR byl spolufinancován z prostředků Evropské unie, z Evropského fondu pro regionální rozvoj.