Sportoviště TJ ČKD pod vodou

27. července 2009, ostatní, přečteno: 5359×

V úterý 14. července se nad Blanskem přehnala bouře a velký přívalový déšť. Horší jak v minulých letech. Nevyhnula se ani sportovnímu areálu TJ ČKD Blansko (kuželna, šatny, soc. zařízení), který je tzv. na kopci.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Přívalová dešťová voda se hrnula z vyšších míst k Údolní ulici. Malá řeka se vytvořila na staré stezce (bývalý chodníček k ČKD Strojírnám) od zahrádek a garáží kolem fotbalového hřiště.

tjckdvoda1

Kanalizační síť nestačí vodu odebírat. Prudký liják neustává. Další velká voda se hrne po chodníku směrem od Písečné kolem kuželny na Údolní ulici. Sběrný kanál je už zahlcený a voda přetéká přes obrubníky. Zaplavuje i prostor mezi chodníkem a budovou kuželny. Další voda přichází tentokrát z betonové opěrné zdi sousedícího hřiště, ve které jsou otvory pro odvodnění.

tjckdvoda2

Vody je už tolik, že se dostává do budovy kuželny přes boční vstupní dveře. Zaplavuje sociální zařízení, šatny a strojovnu kuželny. Teče i ze střechy do chodby a šaten. Další zjištění ukázal až druhý den. Voda dosahovala výšky až 25 cm, zaplavila skoro polovinu sportovní haly a část skladových prostor. Škody jsou na již opravených omítkách, elektrické instalaci, dveřích, obkladech a dalším vybavení.

tjckdvoda3

TAJ