Řediteli s láskou...

17. srpna 2009, ostatní, přečteno: 3670×

Začátkem ledna 2004 vstoupil do nové budovy Městské knihovny v Blansku. Funkce ředitele se ujal s klidem a rozvahou. Rychle si zmapoval situaci v tomto oboru, seznámil se nejen s profesionálními, ale i s dobrovolnými knihovníky. Kamkoli vstoupil, vždy s úsměvem. Do organizace vnesl řád a pohodu, nezbytnou pro každodenní práci.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Mgr. Vladimír Jančík

Rozvinul systém kulturně-výchovných akcí, při nichž preferoval týmového ducha. Jeho láskou, kromě milované manželky a dcery, která ho, stejně jako ony, provázela celým životem, byla fotografie. V ulicích města se pohyboval s fotoaparátem nebo s kamerou a nic mu ze společenských, kulturních i sportovních pořadů neuteklo. Uměl v pravý okamžik stisknout spoušť a jeho úlovkům nechyběla atmosféra.

Už za svého působení v Závodním klubu ČKD Blansko se věnoval zájmově umělecké činnosti a zde také založil fotografický kroužek. V prosinci roku 1995, kdy vzniklo městské televizní vysílání, byl jeho iniciátorem a zakladatelem a až do poslední chvíle se mu aktivně a s nasazením věnoval.

Pečoval spolu s malým štábem o obsahovou, organizační a technickou stránku blanenského videožurnálu. Neustále se učil a zdokonaloval, nebál se využívat novinky z oboru digitální a počítačové techniky.

V roce 2006 se představil blanenské veřejnosti výstavou v mateřské organizaci, nazvanou jednoduše „Fotografie“. O rok později založil „Salon blanenských fotografů“. Letos by své pětileté ředitelování oslavil. Odešel 12. srpna 2009 po krátkém, těžkém zápase se zákeřnou nemocí muž skromný, rozvážný, aktivní, se smyslem nejen pro odpovědnost, ale také pro humor. Magistr Vladimír Jančík.

kolektiv pracovníků knihovny