Začalo čištění přehrad Palava I a II

20. srpna 2009, ostatní, přečteno: 5308×

Předáním staveniště začaly práce na projektu Optimalizace vodního režimu nádrží Palava I a II, podporovaného z fondů Evropské unie. Na odvoz např. čeká 5,5 tis. m3 sedimentů.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Kromě zmíněného odbahnění nádrží jsou naplánované opravy sdružených objektů, prvků hrází a břehových opevnění. Díky tomu zde bude brzy čilý stavební ruch a zvýšený provoz nákladních vozidel.

palava1
Dno nádrže v současné době připomíná zarostlou a neudržovanou louku.
To se má ale brzy změnit.

„U nádrže Palava I plánujeme také opravy herních prvků. Přijde na řadu oprava skluzavek, přístupů do vody, nad vodou přibudou volejbalový koš a síť. Opraveno bude také zábradlí oddělující hlubokou a mělkou vodu, a to včetně rehabilitačních částí,“ vyjmenovává rekreační prvky, jež měly být z prací částečně vyškrtnuty, ale nakonec se je podaří realizovat díky příznivé ceně celé investiční akce, vedoucí odboru investic Marek Štefan.

Všechny práce mají být dokončeny do 19. října tohoto roku. Cena se vyšplhá na více jak 8 milionů korun, přičemž dotace z Operačního programu Životní prostředí činí cca 4 miliony Kč a ze Státního fondu životního prostředí cca 200 tis. Kč.