Již podeváté vybrali nejhezčího voříška

8. září 2009, ostatní, přečteno: 4000×

Výstava voříšků a psů bez průkazu původu se již podeváté konala v areálu fotbalového stadionu ASK Blansko. Zúčastnilo se celkem 78 vystavovatelů.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Pejsci byli rozděleni do několika skupin a kategorií. Jako první přišla na řadu exhibice čistokrevných plemen s průkazem původu. Psi rozdělení podle skupin FCI se předvedli divákům ve výstavním postoji i v pohybu a vystavovatelé měli možnost do mikrofonu pohovořit o původu daného plemene, jejich úspěších na výstavách i ve sportu.

vorisci_03

Po této přehlídce krásy a úspěchů nastoupila do výstavního kruhu kategorie štěňat. Rozhodčím se nakonec nejvíce líbila DAFNÉ – francouzský buldoček majitelky Aleny Školákové z Brna.

Kategorie kříženců (voříšků) byla rozdělena podle velikosti psů do čtyř výstavních kruhů. Vítěz každého z kruhů automaticky postoupil do finále o nejkrásnějšího voříška výstavy. Tím se nakonec stal BATUL Zuzany Hrdinové z Frýdku-Místku.

vorisci_05
Foto: Monika Pelíšková, www.dalmatian.cz

Kategorie plemen bez průkazu původu (bez PP) byla rozdělena do pěti výstavních kruhů a vítěz každého z kruhů také postoupil do finále o nejkrásnější plemeno. Nejkrásnějším plemenem bez PP se nakonec stala anglická kokršpanělka KELLY majitelky Evy Dohnálkové z Brna.

vorisci_04
Foto: Monika Pelíšková, www.dalmatian.cz

Všichni pejsci byli odměněni dárky a dobrotami věnovanými sponzory.

vorisci_02

vorisci_01

Na příští, jubilejní desátý ročník, připravují pořadatelé netradiční představení plemen, a to tak, aby majitelé psů byli oblečení podle dobové módy z období, z něhož plemeno pochází. Vzhledem k různorodosti plemen a jejich původu sahajícímu mnohdy do poměrně vzdálené historie, je se jistě na co těšit.