Ekoolympiáda na náměstí

1. října 2009, ostatní, přečteno: 3754×

Agentura Dobrý den Pelhřimov pořádá pod záštitou společnosti EKOKOM další pokračování komunikační kampaně zaměřené na třídění a recyklaci odpadů. Jedna její část, tzv. EKOolympiáda, se uskutečnila na náměstí v Blansku.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

EKOolympiáda je zaměřena na základní školy a její program se skládá ze soutěží žáků v disciplínách souvisejících s tříděním odpadů, např. ukázek hry obřího PEXESA upraveného pro výuku hospodaření s dopady. Děti nehledají stejné obrázky, ale vzájemně související.

ekoolympiada_01

Instalována zde byla také fotografická výstava o třídění odpadů. Nejen ta ale zdobí stěny stánků. Jsou zde i fotografie ze zemí, kde se odpad netřídí – obrovská smetiště, zavezené lesy nebo odpadky zaplavené mořské laguny. V EKOkoutku se zase je možné seznámit s věcmi vyráběnými z recyklovaných plastů. Stěny stánků nabízí návod, jak které materiály třídit.

ekoolympiada_02

Celou kampaň, která začala právě v Blansku, zakončí pořadatelé 15. 10. v Brně na náměstí Svobody pokusem o vznik nového rekordu – vytvoření co nejpočetnějšího orchestru hrajícího na PET lahve, kterého se pod taktovkou Radia Hey! mohou zúčastnit žáci všech jihomoravských základních škol.

ekoolympiada_03

Zpestřením programu byla bubenická show, do níž se zapojily i děti. Byl to takový malý nácvik na pozdější překonání rekordu v Brně, kde budou hrát skladbu Mexiko. Zde hrály na plastové lahve i dřevěné paličky.

ekoolympiada_04

Podrobnosti o kampani najdete na www.tridime-jihomoravsky.cz.