Atleti vyměnili tretry za běžky

14. února 2010, sport, přečteno: 4783×

Atletická zimní příprava je velmi náročná. V případě atletů ze ZŠ Dvorské je zaměřena převážně na rozvoj rychlostně-silových schopností, obratnosti a na trénink skoku vysokého. Jinak řečeno jde o velké množství hodin strávených intenzivním posilováním v tělocvičně.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

O to více jsme uvítali letošní sněhovou nadílku, která nám umožnila zpestřit atletický trénink a vylákala nás z tělocvičny na čerstvý vzduch. Ti z vás, kteří šli v posledních dnech kolem ZŠ Dvorské, mohli být svědkem něčeho nevídaného! Sportovní areál ZŠ Dvorské se proměnil v multifunkční plochu. Po tomto areálu a přilehlých školních pozemcích se proháněli atleti na běžkách.

atleti na běžkách

Ze sklepů, půd a kůlen jsme vytáhli běžkařské vybavení a začátkem února jsme začali se základním výcvikem běhu na lyžích klasickou technikou. Dobře namazané prastaré běžky, poháněné mladými silnými atlety, se rázem proměnily v moderní sportovní výstroj. Po několika hodinách intenzivní přípravy na strojově upravené trati se naši atleti pohybují suverénně jako ostřílení běžkaři.    

V součastné době se  tréninky odehrávají jak v „bílé stopě“, tak v tělocvičně (pro ty, jenž běžky nemají). Rádi bychom tímto poděkovali Leoši Svobodovi za obětavou výpomoc při úpravě běžkařské tratě.

Nebojte, ani v zimě nezahálíme, mimo jiné se účastníme závodu Brněnského běžeckého poháru. A je čím se chlubit – všichni naši zúčastnění běžci jsou v této soutěži v první desítce!!!

Více na: www.aed.webgarden.cz.

Weinhöfer, Šebelová – trenéři