Z činnosti městské policie – únor 2010

20. března 2010, zprávy z MěÚ, přečteno: 2824×

V měsíci únoru 2010 strážníci MP Blansko prošetřili 256 přestupků, z nichž 143 vyřídili v blokovém řízení udělením pokuty v celkové výši 41.400 Kč.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Nejčastěji se jednalo o přestupek proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích (186), přestupek proti pořádku ve státní správě spočívající v porušení nařízení města o stání vozidel na placených parkovištích (24) a přestupek proti majetku (17).

Dne 1. února 2010 v 18.35 hodin bylo na tísňovou linku 156 oznámeno, že na parkovišti u prodejny Billa v Blansku na ulici Svitavská hoří zaparkované osobní vozidlo.  Operátor městského kamerového systému ověřil oznámení na jedné z kamer a současně na místo vyslal dvě hlídky strážníků. Tito se ihned po příjezdu pokusili požár uhasit pomocí hasicích přístrojů, což se jim nepodařilo, a proto místo zajistili až do příjezdu jednotky hasičů z HZS Blansko, kteří požár lokalizovali.

Strážníci museli rovněž na místě zabránit majiteli vozidla, aby se  k hořícímu autu přibližoval, neboť hrozilo jeho zranění. Příčina požáru je předmětem šetření HZS Blansko, majitel vozidla byl předán do péče lékařů.

Mgr. Stanislav Sotolář
zástupce ředitele Městské policie Blansko