Velkou křižovatku u pošty změní na malou a přehlednou

7. září 2010, zprávy z MěÚ, přečteno: 3665×

Velká a dopravně nepřehledná křižovatka před poštou dostává v těchto dnech nový tvar.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Občané si dlouhodobě stěžovali na několik věcí. Jednak na špatné parkování, málo parkovacích míst a také na nepřehlednost a komplikovanost křižovatky. Projektanti nám doporučili celý úsek vyřešit jinak a křižovatku zrekonstruovat,“ uvádí důvody, které vedly k rozhodnutí křižovatku přestavět, místostarosta Jindřich Král. Rekonstrukce za celkem 1,8 mil. Kč má být hotová do konce září.

zemní práce u pošty

Nově nebude křižovatka tolik protáhlá, ale mnohem menší. Bude tak zřejmé, kde odbočit i kde je možné zaparkovat. Městská policie měla v těchto místech hodně práce se špatně parkujícími řidiči. To by měla rekonstrukce pomoci vyřešit. V rámci této etapy vznikne pět parkovacích míst v bezprostřední blízkosti vstupu do pošty.

Stavba neomezí příchozí zákazníky pošty nebo nedalekého baru, kam se dostanou po celou dobu trvání rekonstrukce. Ale kdo pojede vozem na poštu do dvorního traktu, musí přechodně použít vjezd z ulice Žižkovy. Změnila se také doprava na části ulice Hybešovy podél budovy pošty. Ta je nyní jednosměrná, a další parkovací místa tak vzniknou v této oblasti.

Touto etapu úpravy v oblasti kolem pošty nekončí. Jak sdělil místostarosta Král, pro příští rok je připravena rekonstrukce části ulice Masarykovy, resp. jejího zeleného pásu, kde by měla vzniknout další parkovací místa.