Blanenští jezdci uspěli v Trenčíně

9. října 2010, sport, přečteno: 4919×

O prvním říjnovém víkendu probíhalo na asfaltové XRAY FACTORY dráze v Trenčíně velké GRAND FINÁLE XRAY CHALLENGE 2010. Blanenští jezdci zde měli zástupce hned v několika kategoriích.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Ve vložené kategorii IC TRACK 1:10 (modely na spalovací pohon) blanenský závodník Michal Abrahámek ve třicetiminutovém finále skončil 3 kola za profesionálním továrním jezdcem Martinem Hudy a obsadil krásnou druhou pozici. Gratulujeme.

Seriál závodů XRAY CHALLENGE 2010 probíhal přes celé léto jak na drahách v Čechách, tak i na Moravě. Závodilo se ve třech kategoriích XRAY WORLD GT, TC Stock a TC Superstock. Konečně jsme se dočkali velkého finále v Trenčíně, na dráze přímo vedle výrobního závodu RC modelů, firmy HUDY. Letní sezóna 2010 je za námi a velký úspěch zaznamenali mladí blanenští závodníci Jaroslav Kopecký a Radek Flek. 

Kopecký + Flek
Úspěšní závodníci Jaroslav Kopecký (vlevo) a Radek Flek.

Oba jezdci své začátky závodní kariéry a první pokusy s ovládáním svých modelů získali na RC autodromu v Blansku, který je umístěn v prostorách sportovního ostrova Ludvíka Daňka, kde mají automodeláři svoji stálou dráhu již od roku 1998.

A jak to dopadlo?  

  • Radek Flek vyhrál obě své kategorie  XRAY WORLD GT a TC Superstock.
  • Jarda Kopecký skončil druhý opět v obou kategoriích XRAY WORLD GT a TC Superstock.

Pro oba jezdce je to velký úspěch obstát v nabité konkurenci jak českých, tak moravských jezdců. Je potřeba se poctivě zúčastňovat jednotlivých závodů, mít svůj model perfektně připravený, správně naladěný na konkrétní dráhu a precizně se soustředit na jednotlivé kvalifikační i finálové jízdy.

Ještě jednou jezdcům gratulujeme a děkujeme za perfektní reprezentaci blanenského RC autoklubu. 

Začátkem listopadu nám začíná zimní sezona 2010/2011 a jezdcům přejeme, aby byla stejně úspěšná jako ta letní.

Pavel Magda