Začalo jaro nabité běžeckými závody

18. dubna 2013, sport, přečteno: 2766×

Na sedm stovek lidí na prvních čtyřech závodech a rychlostní rekord v Běhu na Nový hrad. Okresní běžecká liga se rozjela, konečně to vzala na vědomí i zima a Skalická desítka už byla prvním jarním závodem.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Ukázalo se, že hlad po závodech je velký, všechny čtyři běhy překonaly účastnické rekordy. A běžcům se daří v terénu i ve virtuálním světě. „Jsme rádi, že se podařilo rozjet nový web, je hojně navštěvovaný a hlavně čtený, za což děkujeme. Dál se budeme snažit zveřejňovat články o závodech, reportáže, ankety a zajímavosti kolem běhu,“ říká Tomáš Mokrý z výboru běžecké ligy po dvouměsíčním provozu nových stránek.

Víc než o překonávání rekordů jde o radost ze společného běhání, o to, že se připojují noví nadšenci a běžecká komunita na Blanensku žije. Přesto stojí za zmínku, že v adamovském Běhu na Nový hrad atlet Lukáš Olejníček jako první v historii zaběhl trať v čase pod půl hodiny. A to byla letos pořádná zima. „Pomohlo nám, že se zvedá zájem o Okresní běžeckou ligu,“ uvedl po vyhodnocení výsledků pořadatel adamovského závodu Antonín Věžník.

Skončila také soutěž o ceny na webu OBL, kde mohl každý tipovat, kolik lidí navštíví stránky za první měsíc provozu. Zúčastnily se tři stovky soutěžících. Před startem Hořické osmičky předal ředitel Okresní běžecké ligy Jiří Vrtílka hlavní cenu výherkyni paní Růženě Hromkové z Adamova, která měla velkou radost. Blahopřejeme.

Okresní běžecká liga – Skalická desítka 2013
Skalická desítka. Foto: archiv OBL

Výbor běžecké ligy pracuje na dalších novinkách. Myslí i na bezpečnost při běhání za špatných světelných podmínek, na vytipovaných závodech předají pořadatelé dětem reflexní náramky. Ty dostanou i dospělí na závodě, na který včas upozorní web OBL.

A co se stane v nejbližší době? Po prvních vlaštovkách, únorové Ráječkovské desítce, březnovém Běhu na Nový hrad a dubnové Hořické osmičce a Skalické desítce nastupuje hlavní sezona. V pátek 19. dubna se běžela v Blansku na ASK Jarní pětka na dráze. Nyní už přijde nejnabitější měsíc roku. Květen s pěti akcemi odstartují Boskovické běhy na prvního máje.

Okresní běžecká liga má za sebou třetí měsíc, čtvrtý závod a celou hromadu akcí před sebou. Je otevřená všem. „Chtěl bych vyzvat běžce a návštěvníky webu, aby se zapojili do diskuzí a článků, kde můžou projevit svůj názor, napsat pocity, připomínky. Máme zájem, aby to na webu žilo, aby byl stejně akční jako je i běh,“ přeje si za OBL Mokrý.

Děkujeme všem partnerům, kteří nás podporují nebo nás teprve chtějí podpořit. Bez této podpory by liga nemohla fungovat v takovém rozsahu a kvalitě, jako ji máme dnes. Je to celoroční práce několika nadšenců, běžců, lidí, kteří mají chuť něco dělat pro druhé.

Veškeré informace o závodech, výsledky, rozhovory, ankety na www.oblblansko.cz

OBL Blansko