Charitativní cyklotour Josefa Zimovčáka Na kole dětem zavítá do Blanska

10. června 2013, sport, přečteno: 2635×

Už v únoru tohoto roku při návštěvě na Základní škole Dvorské propagoval a zval Josef Zimovčák všechny, kdo mají kolo a chuť někomu pomoci, k podpoře jeho cyklotour Na kole dětem – sportovního projektu na podporu onkologicky nemocných dětí. V pátek 14. června peloton dorazí i do Blanska na náměstí republiky.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

VIDEO: Josef Zimovčák na ZŠ Dvorská / délka: 00:05:35

Peloton projede deset etap skrze 316 měst a obcí. Najede tak 1 505 km. K akci, jejímž cílem není jen získání finančních prostředků na pomoc a podporu onkologicky nemocných dětí, ale také udělat něco pro své zdraví, se jako obvykle přidá i celá řada známých osobností. A přidat se může každý! Na kousek, jednu etapu, nebo klidně na celou trasu.

Plakát cyklotour Na kole dětem

9. etapa vede z Bruntálu do Brna a zastávku má také v Blansku. Příjezd Josefa Zimovčáka a pelotonu do Blanska na náměstí Republiky je naplánován na pátek 14. června asi v 15:30 hod. Zdrží se zde cca 30 minut, poté bude pokračovat dál po etapové trase do Brna. Od 15:15 hod. bude v prostorách náměstí Republiky probíhat doprovodný program. Přijďte i vy podpořit tuto jedinečnou charitativní akci, např.  zakoupením trika nebo náramku Na kole dětem či příspěvkem na konto veřejné sbírky nadačního fondu Na kole dětem.

V loňském roce se podařilo získat na konto NF Na kole dětem bezmála 800.000 Kč, které byly využity na financování rekondičních pobytů dětí z celé republiky, léčených na onkologických klinikách v Praze, Brně, Ostravě a Olomouci.

Více informací získáte na www.nakoledetem.cz.