Další část cyklostezky kolem Svitavy je otevřená veřejnosti

1. dubna 2014, ostatní, přečteno: 3728×

Cyklostezka vedoucí po levém břehu Svitavy od severu města na jih je zase o kus delší. Do provozu byla uvedena nová část od OD Billa po autobusové nádraží.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V pátek 28. března byla slavnostně otevřena další část cyklostezky. Stalo se tak symbolicky přestřižením pásky. Nůžek se ujal starosta Ivo Polák, místostarosta Jiří Crha a zástupkyně zhotovitele Jana Zouharová.

otevření cyklostezky u Billy

Nový půlkilometrový úsek se u OD Billa napojuje na parkoviště a původní část cyklostezky okolo Ježkova mostu a pokračuje po břehu řeky za OD Lidl, restaurací U Golema a dalšími domy až k autobusovému nádraží, kde zatím vyvede cyklisty na ulici Svitavskou.

Toto zakončení je jen dočasné, jak řekl starosta Ivo Polák: „Ucelený projekt by měl ve směru na Brno končit až u vlakového nádraží. Směrem na Boskovice by měla cyklostezka navazovat na plánovanou část, kterou plánuje v nejbližším období vybudovat obec Ráječko.“

otevření cyklostezky u Billy

Spokojený je i s cenou stavby: „Investiční odbor i zhotovitel odvedly velmi dobrou práci. A spokojený jsem i proto, že cena podle projektu byla 3,6 mil. Kč a výběrovým řízením se podařilo stlačit tuto cenu na 2,2 mil. Kč včetně DPH. Ode dneška ji mohou začít využívat cyklisté, ale nejen oni, i in-line bruslaři a jsem přesvědčený, že bude lákat i k pěkným procházkám.“

V současné době již také probíhají práce na dokončení okruhu kolem baseballového stadionu. „Myslím, že to blanenští občané očekávají nejvíce. Okruh o délce jednoho kilometru určitě budou využívat občané ke sportovním aktivitám. Ze své vlastní zkušenosti vím, že to nejsou jen in-linisté, ale také rekreační běžci,“ zakončil starosta.

Stavba byla spolufinancována z ROP Jihovýchod a Jihomoravského kraje a byla umožněna díky vstřícnému přístupu obchodních řetězců Lidl a Billa.

Jihomoravský kraj -logo

EU ROP Jihovýchod

Stanislav Mrázek