Blanenská kuželna získá nové dráhy na špičkové úrovni

24. června 2014, sport, přečteno: 2740×

Na doporučeni Rady města Blanska zastupitelstvo schválilo účelovou dotaci na pořízení kuželkářských drah společnosti Služby Blansko, s. r. o. ve výši 2,9 milionu korun. Toto sportoviště tak bude nadále splňovat veškerá kritéria nezbytná pro organizaci i těch nejvyšších soutěží.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

„Vedení města získalo nabídku možnosti odkoupení špičkových drah, na kterých se nedávno odehrálo Mistrovství světa v kuželkách v Brně, a začalo se jí poměrně intenzivně zabývat. V současné době totiž bude končit výjimka, kterou blanenská kuželna měla, aby se zde mohly pořádat nejvyšší národní či mezinárodní soutěže. Pokud bychom se rozhodli provést nutné opravy nezbytné k zlepšení současného stavu a splnění všech kritérií, město by muselo zainvestovat asi 1,5 mil korun. Šlo by však pouze o jakési estetické vylepšení, které by však neřešilo problém do budoucna,“ uvedl Ing. Jiří Crha, místostarosta.

Nabídka odkupu nových drah s 20% (100 tisíc korun na každou ze šesti drah) slevou tedy přišla v příhodnou chvíli a já jsem nesmírně rád, že tento záměr zastupitelstvo podpořilo. Pro město Blansko, které má v hraní kuželek svou tradici, je to velice pozitivní krok. Práce spojené s položením nových drah začnou v měsíci červenci a pokud nenastanou žádné problémy, do půlky srpna by mělo být vše hotovo. Součástí pokládky pak budou i některé další drobné stavební úpravy, na kterých se budou podílet Služby Blansko, které halu ČKD společně s kuželnou provozují, ale také sám Kuželkářský klub Blansko, který přislíbil výpomoc formou brigád.

Blansko má talentované hráče, družstva i jednotlivce, kteří dosahují vynikajících výsledků. Na kuželnu si však chodí zahrát i široká veřejnost, firmy, rodiny s dětmi, nechybí ani soutěže pro hendikepované spoluobčany. Podpora toho, co mají Blanenští rádi a co Blansko výborně reprezentuje, je ze strany města tedy zcela na místě.

V rozpočtu města Blanska jsou mj. vyčleněny finanční prostředky na novou kotelnu (650 tisíc korun), která vytápí jak halu ČKD, tak i kuželnu. Podali jsme také žádost o dotaci na zateplení celého objektu, předpokládám, že k tomu dojde ještě letos,“ upřesnil Crha.

Medailistky kuželky
Mistrovství ČR v tandemech. Foto: archiv Kuželkářského klubu Blansko

Příznivci tohoto sportu jistě vědí, že červnové víkendy patří již tradičně závěru kuželkářské sezony. Blanenské kuželkářky se probojovaly do finálových bojů Poháru České kuželkářské asociace, kde získaly bronzové medaile. Další víkend patřil Mistrovství ČR dvojic. Zde se také poprvé uskutečnilo Mistrovství ČR v tandemech.

Mistrovský titul této premiérové disciplíny putuje do Blanska zásluhou Lenky Kalové a Zdeňky Ševčíkové (na fotografii uprostřed). Neztratila se ani blanenská Soňa Lahodová, která zářila po boku své bývalé oddílové kolegyně Ivany Majerové z Židenic, celkově skončily na druhém místě (dvojice na fotografii vlevo).

red