FK Blansko má nové vedení, předsedou klubu je Jiří Crha

13. srpna 2014, sport, přečteno: 3297×

Fotbalový klub FK Blansko má nové vedení. To bylo zvoleno na náhradní valné hromadě FK Blansko, z. s., která se konala v pátek 8. srpna 2014 ve „Fotbalové hospůdce na hřišti“, Údolní 10, Blansko.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Náhradní valné hromady se zúčastnilo 23 členů spolku. Novými členy výkonného výboru byli zvoleni: Ing. Jiří Crha, místostarosta města Blanska, Karel Jarůšek, Miloš Vašák, Oldřich Duda a Petr Dvořák, sekretář klubu. Náhradníky do výkonného výboru se stali David Bednář a František Fiala.

Funkční období dle stanov FK Blansko, z. s. skončilo revizní komisí. Její složení však zůstává po opětovném zvolení jejich členů stejné. Členové revizní komise jsou tito: Mgr. Zdeněk Veselý, Miloš Jarůšek, Boris Hasa. Náhradníkem byl zvolen Radek Souček.

Bezprostředně po ukončení valné hromady proběhla první schůze nového výkonného výboru FK Blansko. Jeho členové si ze svého středu zvolili jako předsedu klubu Ing. Jiřího Crhu, místostarostu města Blanska. Místopředsedou klubu se stal bývalý fotbalista a ikona klubu Miloš Vašák. Povinnost zvolit si svého předsedu čeká ještě revizní komisi.

Nově zvoleného předsedu klubu Ing. Jiřího Crhu jsme vyzpovídali:

Co vedlo k uspořádání náhradní valné hromady v pátek 8. srpna 2014?

Končilo volební období, proto se valná hromada sešla asi před třemi týdny, ale nebyla usnášení schopná. Zmíněná páteční valná hromada byla proto náhradní.

Co Vás přivedlo až do pozice předsedy fotbalového klubu?

Blanenský fotbal jsem vždy podporoval. Byl jsem osloven spoustou fotbalových příznivců ohledně místa ve výkonném výboru, případně místa předsedy FK Blansko. Dlouze jsem to zvažoval. Nakonec mně, takříkajíc, nezbylo nic jiného než funkci předsedy přijmout a jsem rád, že se tak ve prospěch blanenského fotbalu mohu nyní aktivněji podílet na jeho rozvoji přímo z pozice ve vedení klubu.

Byl také zvolen nový výkonný výbor, který je pětičlenný. Došlo tedy k jeho výraznému zeštíhlení. Slibujeme si od toho, že bude efektivnější. Ve fotbalovém klubu nastaly určité ekonomické problémy. Jednou z hlavních priorit je proto ekonomická stabilizace klubu, protože rozpočet je nyní záporný. Fotbal je týmová hra. Věřím, že nově zvolený tým vedení bude táhnout za jeden provaz a že společně veškeré úkoly zvládneme.

Volba proběhla jednomyslně?

Byl navržen pětičlenný tým a následně jednomyslně zvolen jako skupina v tajném hlasování.

Jaké jsou kromě ekonomické stabilizace Vaše další priority?

Chceme zlepšit vztahy a spolupráci s Jihomoravským krajem. Jsem v dozorčí radě Zbrojovky Brno, kde nadále zůstávám, takže máme dobrou spolupráci i s tímto klubem. A její první náznak je, že do Blanska přišel nový trenér s ligovými zkušenostmi, pan Grmela. V současné době máme silný tým, kterému by do budoucna slušel postup do vyšší soutěže.

Také bychom chtěli hrát fotbal zejména s vlastními odchovanci. Máme spoustu talentované mládeže, o některé hráče se zde zajímají i profesionální kluby. To je velký příslib do budoucna. Chceme proto zintenzivnit práci s mládeží.

Jak změnu vedení přijali hráči?

Předpokládám, že kladně. Poslední měsíc v klubu panovala nejistota. Objevovaly se informace, že klub není stabilizován ekonomicky ani personálně. Hned po zvolení jsme na tréninku navštívili hráče prvního mužstva, představili jsme se a sdělili jsme jim naši vizi. Jsem rád, že hráči překlenuli tuto nejistotu. Pozitivním výsledkem je, že první mistrovské utkání v Napajedlích vyhráli 2:1, což je dobrý start do nové sezony.

red