Sv. Martina uvítá i delegace ze Scandiana

13. listopadu 2014, zprávy z MěÚ, přečteno: 1943×

Pravidelnými účastníky na nejvýznamnější městské kulturní a historické akci Vítání sv. Martina bývají také zástupci našich partnerských měst. Letos zavítá do Blanska delegace z italského města Scandiana, neboť právě v tomto roce si připomínáme 50. výročí družebních vztahů obou měst.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Italská delegace se oficiálně setká s představiteli města Blanska, kdy na společném jednání projedná a upřesní detaily vícedenních oslav partnerství, které proběhnou v roce 2015 jak v Blansku, tak i ve Scandianu. Naši zahraniční hosté se také aktivně zapojí do programu v zámeckém parku, v historických kostýmech budou mít své čestné místo v průvodu sv. Martina a zúčastní se jeho slavnostního uvítání na pódiu.

V rámci své návštěvy zhlédnou mimo jiné blanenskou tematickou výstavu Italští uprchlíci na Blanensku a Boskovicku v letech 1915–1919 a projevili zájem o návštěvu některé z blanenských škol.

V neděli bude na stánku Informační kanceláře Blanka v zámeckém parku pro návštěvníky připravena ochutnávka typických gastronomických produktů ze Scandiana. Protože se Scandiano nachází v oblasti Reggio Emilia, která je známá svými produkty jako parmazán, parmská šunka, balzamikový ocet nebo šumivé víno Lambrusco, mají se návštěvníci Vítání sv. Martina jistě na co těšit.

Bc. Iva Kratochvílová
místopředsedkyně Komise pro zahraniční styky

logo Jihomoravského kraje