Nový rychlobruslařský klub Speed skating Moravský kras – ASK Blansko slaví první úspěch

22. března 2015, sport, přečteno: 3009×

Klub byl založen v úzké návaznosti na metodiku trenéra čs. reprezentace Petra Nováka a orientuje se na tréninky mládeže ze základních škol. Dvaadvacet startů závodníků tohoto nového blanenského klubu na mezinárodních závodech mládeže v Náchodě přineslo zrod 15 osobních a dalších klubových rekordů.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Co bylo na náchodském ledu podstatné? Jeden start stíhal druhý, případnou chybu šlo rychle napravit, a publikum k tomu patřičně tleskalo. Také proto je počet rekordů povzbuzující. Budou-li blanenští rychlobruslaři pilně trénovat, sejdou se s Martinou Sáblíkovou již na červnovém rychlobruslařském mistrovství republiky, které se v letní verzi pojede na inlajnových bruslích.

Nový rychlobruslařský klub mládeže v Blansku stále hledá nové zájemce o tento sport. Zápis nových dětí a mládeže do klubu je otevřen od 01.04.2015. Hlásit se mohou hoši i děvčata ze ZŠ Blanska i celého okresu. Více informací na tel. čísle 776 359 836, e-mail: rychlobrusleni-blansko@seznam.cz.

Do konce měsíce března budou v Blansku probíhat ještě ledové tréninky. Většinu z nich během týdne mládež absolvuje individuálně. V letním období přijdou na řadu běhy, skoky, cvičení nebo i závody na inlajnových bruslích či na kole.

red