Bambiriádu v Blansku nahradí BambiFEST

21. dubna 2015, ostatní, přečteno: 3966×

BambiFEST volně navazuje na akci pořádanou poslední dva roky pod názvem Bambiriáda. I letos se tak v zámeckém parku představí organizace nabízející dětem a mládeži smysluplné využití volného času. Zapište si do kalendáře datum 22.–23. května 2015.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

BambiFEST Blansko 22.-23. května 2015, zámecký park

Cílem BambiFESTU je ukázat dětem, jaké mají ve svém bydlišti možnosti zábavy, využití volného času a rozvoje. Jednotlivé aktivity si mohou navíc rovnou i vyzkoušet. Letos zájemce čeká například baseballová prezentace, interaktivní stánky, bitva v indiánském stylu nebo lekce základů juda. Letos je zatím přihlášeno třiadvacet prezentujících organizací. Blanenský zámecký park opět zaplní stánky s aktivitami jednotlivých organizací pro děti a mládež, večer pak budou následovat koncerty i tradiční noční hra.

Česká rada dětí a mládeže, která Bambirádu šestnáct let pořádala, od roku 2015 projekt přerušila. Proto nebylo v letošním roce použít tuto značku a název akce se změnil. V Blansku měla akce vždy velký úspěch. V loňském roce ji navštívily téměř dva tisíce lidí a představilo se na ní osmadvacet regionálních organizací pro děti a mládež. Pořadatelé Skautské středisko Světla, Kulturní středisko města Blanska a město Blansko se proto rozhodli ji zachovat pod názvem BambiFEST.

Tato změna s sebou nese také výhody. „Protože ji nyní připravujeme ve své režii, můžeme ji přizpůsobit na míru místním podmínkám a organizacím. Koncept aktivní prezentace sdružení a organizací pro děti a mládež zůstává zachován. Novinkou je ale malý minifestival místních začínajících i známých kapel,“ seznamuje s novinkami tisková mluvčí festivalu Marie Jahodová. Na festival chtějí organizátoři nalákat hlavně středoškoláky a mládež, které nemusela prezentace volnočasových aktivit oslovit.

Kapel v minulých letech postupně přibývalo a využít je v programu samostatně se nabízelo. V pátek od 17:30 hodin se tak mohou prezentovat posluchačům na pódiu. Rozpis stále není plný, stále je v něm místo pro další kapely, které by si chtěly vyzkoušet vystoupit před obecenstvem na pódiu s profesionálním zázemím. Stačí se jen ozvat na e-mail: vit.porizek@bambifest.com.

K dalším novinkám patří nové průvodka pro děti, které je provází po celém areálu a seznamuje s organizacemi. Letos budou nejen pro děti, ale i pro dospělé. Zatímco pro děti bude součástí celodenní hry, dospělé seznámí s informacemi o klubech, kde děti přihlásit do kroužku, termínech konání apod.

S ohledem na rozsah akce a její délku určitě přijde vhod občerstvení, na které také pořadatelé myslí a bude na místě zjištěno.

Logo BambiFESTu budou moci lidé z Blanska potkat na ulicích už dříve. V plánu jsou totiž malé promoakce, které mají zájemce na akci nalákat. Součástí propagace budou hry pro děti, ale také fotografická soutěž, do které se děti mohou zapojit. Uskuteční se 14. května a 19. května na ulici Rožmitálově.


Termín: 22.–23. května 2015

Místo: Blanenský zámecký park

Otevírací doba:

Pá: 09:00–17:00 h, přibližně od 17:30 h bude následovat hudební minifestival (FEST)

So: 09:00–16:00 h

Téma: „Na startovní čáře“

Občerstvení zajištěno. Vstup zdarma.


Kontakty: www.bambifest.com | www.facebook.com/bambifestblansko

universální kontakt: bambifest@bambifest.com

vedení akce & program: miroslav.martinek@bambifest.com | lubomir.rek@bambifest.com

propagace akce: marie.jahodova@bambifest.com

program na pódiu: vit.porizek@bambifest.com

téma akce, promoakce: romana.oslejskova@bambifest.com