Nemocnici Blansko ovládne Den pro děti. Už pošesté

17. srpna 2015, ostatní, přečteno: 3238×

V sobotu 5. září 2015 proběhne v areálu blanenské nemocnice od 10:00 do 17:00 hodin již šestý ročník Dne pro děti. Program, který je letos opravdu pestrý, se bude konat za každého počasí, i když věříme, že i tentokrát počasí vyjde na jedničku.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Tak jako každý rok i letos bude program opět rozdělen mezi vystoupení na pódiu a atrakce a stanoviště v celém areálu nemocnice. Děti budou plnit úkoly na osmi stanovištích, připravených ve spolupráci s DDM Blansko, tematicky propojených a samozřejmě jako již tradičně kostýmovaných.

Letošním tématem je sportovní olympiáda.

Na pódiu se vystřídá pohádka divadla Koráb, ukázky činností Domu dětí a mládeže, skupina Velvet, Áňa show pro nejmenší, biketrialová show, kouzelník a řada dalších. Letošním VIP hostem bude blanenský fotbalista Petr Švancara, který je i tváří Preventivního onkologického programu Nemocnice Blansko.

Nebudou chybět blanenští hasiči se svou dynamickou ukázkou zásahu v propojení se zdravotnickou záchrannou službou a ukázkou skutečné spolupráce těchto složek integrovaného systému v praxi. Představí se i Městská policie Blansko a Policie ČR s vlastní technikou.

Den pro děti v Nemocnici Blansko 2014
Den pro děti v Nemocnici Blansko v roce 2014. Foto: J. Franchi

V areálu se představí řada spolků, které nabídnou dětem pestrou paletu aktivit a činností: Mateřské centrum Paleček, Městská knihovna Blansko, Muzeum Blansko, Klub stolního tenisu Blansko, SONS – vodicí psi, ukázka angličtiny pro nejmenší, OA a SZdŠ s ukázkou maskování a ošetření zranění, Olympia Blansko – baseballový klub, Klub stolního tenisu, stanoviště Biketrial Blansko, malování na obličej aj.

Letošní novinkou bude stanoviště soutěží s Ovocňákem o atraktivní ceny a hlavně představení Jet arows týmu a jejich úžasných leteckých modelů s možností ukázkových letů.

Zlatým hřebem programu pak bude přílet skutečného vrtulníku s prohlídkou stroje a prostřednictvím pilota kompletními informacemi pro nadšené mladé budoucí letce.

Účast charitativního spolku Pečení pro děti, který na naší akci prodejem výrobků za dobrovolnou cenu podpoří nějaké nemocné či znevýhodněné dítě, je již samozřejmostí.

Bc. Kateřina Ostrá
tisková mluvčí