Hejtman Michal Hašek navštívil blanenskou nemocnici

13. listopadu 2015, ostatní, přečteno: 2122×

Při své cestě na otevření přístavby školy v Ráječku do Blanska zavítal hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek. Jednalo se o neplánovanou návštěvu s cílem projednat možný příspěvek z rozpočtu kraje na zbudování parkoviště nad nemocnicí.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Pan hejtman je k možnosti příspěvku na zbudování parkoviště vstřícný, ale bude také záležet na souhlasu koaličních stran v krajském zastupitelstvu. Byla by to pro Blansko výrazná pomoc z hlediska financování této stavby,“ řekl po jednání starosta města Blanska Ivo Polák.

Hejtman v Blansku

Chtěl také vědět, jaké jsou priority města v investicích do majetku Jihomoravského kraje (do škol zřizovaných krajem nebo krajských komunikací).

Hejtman Michal Hašek navštívil Nemocnici Blansko mj, proto, aby se podíval, jakým způsobem byly použity peníze, které jí kraj poskytl v minulých letech. Jednalo se především o finance na rekonstrukci vstupního vestibulu a rozvoj informačních technologií. Prohlédl si zde rovněž rehabilitační oddělení a vizualizaci stávající úpravy nevyhovujícího schodiště do prvního patra polikliniky.

Hejtman v Blansku

Došlo i na jednání o dlouhodobější stabilní finanční podpoře Nemocnice Blansko ze strany Jihomoravského kraje. Nemocnice je sice zřizována městem, ale je zařazena do systému zdravotnické sítě kraje a přistoupila na požadavky optimalizace (snížení) lůžkového fondu. Poskytuje zdravotnickou péči všem, nejen blanenským občanům. Pravidelný příspěvek ze strany kraje by tak významně pomohl rozvoji nemocnice.

Jihomoravský kraj již podpořil blanenskou městskou nemocnici, zrekonstruoval významnou dopravní tepnu – průtah Blanskem, a převzal do zřizovatelství Muzeum Blanenska.

„Prioritou kraje se na základě společného jednání stanou oprava komunikace do místní části Klepačov, podpora vybudování parkoviště u nemocnice v Blansku či rozšíření infrastruktury krajské odborné školy TEGA (bývalé učiliště Metra Blansko) – jde zejména o školní hřiště. Dalšími tématy bylo financování sociálních služeb a spolupráce v sociální oblasti či dokončení páteřních cyklostezek v Moravském krasu,“ uvedl na stránkách Jihomoravského kraje hejtman Hašek.

S podporou vedení kraje může počítat také blanenská nemocnice při budování nového parkoviště. Jednání se ještě povedou o pomoci se záměrem rekonstrukce rehabilitačního oddělení.

red