Více jak dvě stovky prvňáčků dnes usedly poprvé do školních lavic

1. září 2016, ostatní, přečteno: 3643×

Změna prostředí, spousta nových informací, noví kamarádi, ale také nové povinnosti. To vše čekalo prvňáčky, kteří dnes přišli poprvé do školy. V tento, pro ně významný den je zde uvítali nejen jejich učitelé, ale i představitelé města.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Slavnostní zahájení nového školního roku proběhlo na všech čtyřech základních školách v Blansku.

Starosta Ivo Polák navštívil ZŠ a MŠ Salmovu, kde jsou letos otevřeny dvě první třídy s třiačtyřiceti dětmi. Rovněž ve dvou třídách dnes zahájili školní výuku žáci na ZŠ Erbenově, kam zavítal místostarosta Jiří Crha. Na této škole jsou vzhledem k velkému počtu nastupujících dětí s odkladem školní docházky třídy poměrně naplněné, celkem jde o třiapadesát dětí.

Druhý místostarosta Jaromír Roučka promluvil k žákům školy na ZŠ  T. G. M.  na Rodkovského ulici. Ve třech prvních třídách se zde dnes sešlo šestašedesát prvňáčků. ZŠ a MŠ Dvorská otevřela také tři první třídy s dvaašedesáti žáky, které pozdravila vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy Petra Skotáková.

Během prázdnin prošly blanenské základní školy úpravami. Nejvýznamnější proměnu zaznamenala ZŠ T. G. M., která se dočkala výměny oken, na ZŠ Erbenově došlo v letních měsících na další etapu výměny nevyhovující elektroinstalace. Novou fasádu pro přístřešek u školní jídelny získala ZŠ a MŠ Dvorská, na ZŠ a MŠ Salmově pak mají kromě nového vstupního schodiště také opravený plot. 

První školní den ZŠ a MŠ Salmova

První školní den ZŠ a MŠ Salmova

První školní den ZŠ Erbenově

První školní den ZŠ Erbenově

První školní den ZŠ a MŠ Dvorské
Fotografie: S. Mrázek a J. Franchi

red