Z redakční pošty: Studenti přišli v noci do školy, aby si lámali hlavy

29. října 2016, ostatní, přečteno: 2031×

S nadšením do školy v pátek večer? Myslíte si, že to není možné? Ale je! A už popáté! V noci z 21. na 22. října 2016 se konal na OA a SZdŠ Blansko již 5. ročník Nočního hlavolámání.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Soutěž, která je odstartována pomyslným startovním výstřelem ve 22:00 hodin, je plná různých rébusů, logických úloh, kvízů a dalších netradičních úloh, které plní tříčlenná družstva žáků školy.

Čas ukončení soutěže není nikdy dopředu znám, neboť konec nastane až tehdy, když poslední družstvo dokončí poslední úkol. Obvykle to bývá někdy kolem druhé hodiny ráno. Pak následuje vyhodnocení výsledků a vyhlášení vítězů.

A jak to letos dopadlo?

V konkurenci třinácti družstev se vítězem stalo družstvo chlapců ze čtvrtých ročníků ve složení: Matěj Vošček (E4), Daniel Fojt a Ondřej Šindelář (oba Z4). Druhé a třetí místo obsadila trochu nečekaně družstva dívek z třídy E1. Druhé skončily Radka Novotná, Žaneta Dostálová a Natálie Cetkovská a na třetím místě se pak umístily Kristýna Musilová, Gabriela Bartošová a Jana Lakotová.

Noční hlavolámání 2016
Vítězi se nakonec stali všichni zúčastnění, protože se překonali a šli dobrovolně do této náročné akce. Foto: archiv autora

Roman Gregor
vyučující OA a SZdŠ Blansko