Budovu kina v létě čekají stavební úpravy

15. března 2019, zprávy z MěÚ, přečteno: 2652×

Blanenští letos plánují rekonstrukci elektroinstalace v budově kina. Budova získá také novou vstupní terasu se schodištěm. Ta bude sloužit ke vstupu do objektu jak návštěvníkům kina, tak i kavárny. Práce by měly začít v červnu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V současné době probíhají výběrová řízení na zhotovitele. „Návštěvníci kina budou muset počítat s tím, že uvedené práce proběhnou za úplného uzavření celé budovy, tedy i kavárny, trvat by měly zhruba od poloviny června do poloviny září,“ uvedl vedoucí kina a současně i zastupující ředitel KSMB Pavel Langr.

S modernizací budovy kina začali Blanenští loni. Začátkem roku zde instalovali novou rampu, díky které se dostanou až do promítacího sálu také imobilní návštěvníci. Dvě dostatečně široká místa k sezení zde vznikla odstraněním tří sedadel v zadních řadách hlediště. V předsálí kina pak došlo i na položení nové podlahy a čisticího koberce ve vstupních prostorách budovy. 

kino-blansko-90707-0_550.jpg
Kino i kavárna dosud mají dva vlastní vchody. To se ale v létě změní. Opravou projde i zastaralé schodiště. Foto: J. Franchi

Jana Franchi