Na masopust v DPS Pod Javory zavítal místostarosta Hasoň

5. března 2019, zprávy z MěÚ, přečteno: 2659×

Každý rok pořádají pečovatelky pro klienty Domu s pečovatelskou službou (DPS) Pod Javory na Písečné v Blansku ostatkový karneval. Stejně tomu bylo i letos první březnové pondělí, kdy do tamní jídelny odpoledne zavítal i místostarosta František Hasoň.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

masopustni-veseli-v-dps-pod-javory-v-blansku.-11170-0_550.jpg

Na ostatkové zábavě v DPS Pod Javory nemohly chybět masky. Foto: O. Požár

Program začal krátkým průvodem masek, které se pak na tanečním parketu všem postupně představily. Hrál a zpíval jim k tomu hudebník Martin Hasoň, který střídal klávesy s harmonikou. A během zábavy se k němu zpěvem připojil i místostarosta Hasoň.

masopustniho-veseli-v-dps-pod-javory-se-ucastnil-i-mistostarosta-frantisek-hason.-49955-0_550.jpg

Ostatků v domě s pečovatelskou službou Pod Javory na Písečné v Blansku se účastnil i místostarosta František Hasoň. Foto: O. Požár

„Tyhle akce jsou bezvadné, protože lidi se sejdou, popovídají si, sní a vypijí něco dobrého, společně si zazpívají. Pečovatelky, které to tady chystají, jsou skvělé, připraví obyvatelům domu občerstvení stejně jako třeba na Martinských hodech, které tady taky pořádají,“ uvedl František Hasoň.

masopustni-veseli-v-dps-pod-javory-v-blansku.-68367-0_550.jpg

Na ostatkové zábavě v DPS Pod Javory nemohly chybět masky. Foto: O. Požár

Jídelna, která slouží zároveň jako společenská místnost, byla zcela zaplněná. Dům má kapacitu dvaasedmdesát lůžek. „Předloni byl zrekonstruovaný. Ve společenské místnosti se odehrávají různé besedy, promítání filmů a další společenské akce. Máme tu i hudební kroužek,“ řekla vedoucí odboru sociálních věcí blanenské radnice Jana Fadrná.

Ondřej Požár

tiskový mluvčí

 

   vložil: Ondřej Požár, tiskový mluvčí / sekretariát starosty