Blanenští se seznámili s problémy obyvatel Klepačova

6. května 2019, ostatní, přečteno: 1553×

Setkání zástupců vedení města Blanska spolu s obyvateli Klepačova proběhlo ve středu 3. dubna. Na programu byly zejména opravy a investice do této místní části. Schůzku inicioval místní občanský aktiv.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Obyvatelé jedné z místních částí města byli jednak seznámeni s akcemi, které se již podařilo zrealizovat, ale i s těmi, jejichž uskutečnění je teprve v plánu. Na připomínky a dotazy rezidentů odpovídali starosta města Jiří Crha, místostarostové František Hasoň a Ivo Polák. Přítomni byli rovněž vedoucí odboru investičního a územního rozvoje Marek Štefan a vedoucí odboru komunální údržby Martin Sklář.

„Opravy se dočkaly například venkovní omítky na budově místního rozhlasu, úpravou prošla i podlaha sklepa Dělnického domu, zmizely i nerovnosti komunikace v blízkosti autobusové točny v úseku křižovatky s ulicí Na Milíři. Letos proběhla také výsadba devíti stromů na návsi před budovou hasičky. Město Blansko se zavázalo zajistit dostatečnou zálivku tak, aby nové stromky dobře rostly,“ uvádí občanská aktivita Klepačova na webu obce.

V letošním roce Blanenští na Klepačově vybudují chodník v ulici Dlouhé, opravy se dočká fasáda jižní strany budovy klubu Škola, budova získá i nové okapy. „Na podzim přijde na řadu stavba komunikace, včetně vybudování inženýrských sítí, v lokalitě Na Příhoně. Na tuto investiční akci má město Blansko ve svém rozpočtu vyčleněno deset milionů korun,“ stojí na webových stránkách Klepačova.

Z jednání rovněž vyplynulo, že do požadavků na rok 2020 Klepačovští zařadí požadavek na opravu komunikace Dlouhá od odbočky na Samsaru po spodní autobusovou zastávku, stejně jako opravy místních komunikací Polní, Na Špici nebo prostoru před hasičkou. 

Obyvatelé Klepačova byli také seznámeni s aktuální situací ohledně vybudování kanalizace v obci Olomučany. Stavba se totiž týká i lokality Facírka, která náleží ke Klepačovu. Práce na stavbě za sto osmdesát milionů korun pravděpodobně započnou ještě letos na podzim.

red