Blansko hostilo okresní kolo McDonald's Cupu

13. května 2019, sport, přečteno: 2135×

Druhý květnový pátek přinesl na Sportovní ostrov Ludvíka Daňka 22. ročník McDonald's Cupu. Tradiční fotbalový turnaj se odehrál na umělé trávě na ulici Mlýnské. Postupujícími do krajského finále se staly Letovice v kategorii mladších, a Lysice v kategorii starších. Krajské finále se koná 22. května na hřišti ZŠ Janouškovy.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Fotbalový turnaj McDonald's Cup. Pro fotbalové fanoušky a hráče nic neznámého. Pro méně znalé se jedná o celorepublikový fotbalový turnaj základních škol, který již 22 let existuje v České republice. 

V kategorii mladších se zúčastnilo celkem šest škol, konkrétně ZŠ Olomučany, ZŠ Boskovice, ZŠ Lipůvka, ZŠ Letovice, blanenská ZŠ T. G. M., ZŠ Lysice. Šest týmů bylo rozděleno na dvě skupiny po třech týmech. 

Semifinále mladších dětí proti sobě svedly Boskovice s Lysicemi a Letovice s Olomučany. Semifinálové boje zvládly lépe Boskovice a Letovice, které se tak potkaly ve finále. Bitva o třetí místo proti sobě svedla Olomučany a Lysice. Vítěz tohoto souboje, Olomučany (2:1), mohly slavit bronzové medaile.

Finálový zápas mezi Boskovicemi a Letovicemi přinesl pěknou podívanou a tři branky. Ačkoli se Boskovice snažily ze všech sil vyrovnat, tak se jim to nepovedlo a po prohře 1:2 musí se spokojit se stříbrem.

Kategorie starších se na rozdíl od kategorie mladších musela obejít bez účasti Boskovic a Olomučan. Místo nich se v okresním finále zúčastnily základní školy Adamova a Kunštátu. 

Základní skupiny zvládli lépe žáci Letovic, kteří v semifinále navíc porazili Kunštát 4:1. Druhý finalista vzešel ze souboje Lysic a Lipůvky. Lysice svého soka přehrály 3:1 a postoupily do finále.

Souboj o třetí místo mezi Lipůvkou a Kunštátem musel rozhodnout až penaltový rozstřel, který dokázali zvládnout žáci Kunštátu, a uzmout tak do své moci bronzové medaile. Finále mezi Lysicemi a Letovicemi rozhodly Lysice jedinou brankou a postoupily do krajského finále.


Ceny vítězům předali mistři světa v malé kopané Ondřej Paděra a Dominik Šmerda. Fotografie: K. Severa

Kryštof Severa

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor