Jakub Sedláček si z juniorského ME v bowlingu přivezl stříbrnou medaili

13. dubna 2024, sport, přečteno: 529×

Stříbrnou medaili v soutěži družstev na juniorském mistrovství Evropy v bowlingu ve Finsku získal Jakub Sedláček z Blanska. Osmnáctiletý odchovanec blanenského klubu byl členem reprezentačního výběru České republiky. Juniorský šampionát se v Helsinkách konal na přelomu března a dubna.

V soutěži týmů se utkalo dvaadvacet družstev z celé Evropy. Do vyřazovacích bojů česká reprezentace šla z prvního místa. V semifinále pak čtyřčlenný tým těsně o tři body porazil Dánsko. Ve finále podlehl švédskému výběru.

Jakub Sedláček (vpravo) vybojoval na juniorském ME v bowlingu stříbrnou medaili. FOTO: archiv Jakuba Sedláčka

„Stříbrná medaile z mistrovství Evropy je pro mne velký úspěch. Byl to můj první a zároveň poslední juniorský šampionát, protože kvůli věku už nebudu moci startovat. Těch deset dnů v Helsinkách jsem si opravdu užil, atmosféra byla skvělá, fanoušci, kteří za námi dorazili, nás povzbuzovali. Byla to pro mne velká zkušenost,“ popsal Jakub Sedláček, který studuje obor Informační technologie na Vyšší odborné škole a střední škole Boskovice.

Stříbro z Helsinek je třetím cenným kovem pro Českou republiku z mezinárodních šampionátů v mládežnických kategoriích. V minulosti dokázali v soutěži týmů vybojovat zlato na mistrovství světa hráči do 21 let, na evropském mistrovství byly juniorky před lety druhé.

„Úspěch na šampionátu v Helsinkách pro mne nebyl překvapením. Jeli jsme tam s tím, že máme největší šanci v soutěži týmů. Po ne úplně vydařených vystoupeních v soutěžích jednotlivců a dvojic jsme se poučili a semkli a vybojovali jsme stříbrnou medaili. Kluci byli tým a dokázali zabojovat ve prospěch týmu,“ uvedl reprezentační kouč Ivan Burian.

FOTOGALERIE
Jakub Sedláček si z juniorského ME v bowlingu přivezl stříbrnou medaili

Jakub Sedláček (vpravo) vybojoval na juniorském ME v bowlingu stříbrnou medaili. FOTO: archiv Jakuba Sedláčka

Celkem fotografií:  4

Jakub začínal s bowlingem před osmi roky v Blansku. Nyní je hráčem klubu ProBowling Hustopeče. Několikrát reprezentoval také Českou republiku na turnajích v Evropě.

„O víkendu mne čeká reprezentační turnaj. V něm budu bojovat o kvalifikaci na mistrovství světa kadetů do 21 let, které se uskuteční v Jižní Koreji,“ dodal Jakub Sedláček.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení