Obyvatelé Horní Lhoty se ptali na školní autobusy i na investice

29. května 2019, zprávy z MěÚ, přečteno: 1470×

Opravy chodníků, silnic nebo cest, investice a také dopravní obslužnost – to jsou témata, o něž se zajímali obyvatelé Horní Lhoty na veřejné schůzi této blanenské městské části, která se odehrála v úterý 28. května za účasti vedení města a pracovníků některých odborů radnice.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V rozpravě o investičních akcích na letošní rok starosta Jiří Crha uvedl, že při sestavování rozpočtu dávají podněty k investicím právě občanské aktivity z jednotlivých městských částí.

verejna-schuze-horni-lhota-82221-0_550.jpg

Veřejné schůze obyvatel Horní Lhoty se účastnilo vedení města. Foto: O. Požár

Zástupkyně hornolhotských maminek se pak v diskuzi ptala na možnost přidání odpoledních autobusových spojů pro školáky, aby nemuseli chodit pěšky nebo složitě přestupovat. Milan Vítek z odboru komunální údržby odpověděl, že tyto požadavky je potřeba včas předat na městský úřad, protože integrovaná doprava se řeší s krajskou organizací Kordis. Přidání spojů totiž bývá podle Vítka problematické, protože město Blansko má s Kordisem nasmlouvaný roční objem ujetých kilometrů.

Vedoucí odboru investičního a územního rozvoje Marek Štefan k dotazům na investiční akce uvedl, že zřejmě příští rok by se mělo realizovat položení elektrických kabelů a rozvodů sítí veřejného osvětlení a rozhlasu do výkopů v zemi. V plánu je také oprava a upravení souběžné cesty v centrální části Horní Lhoty.

Lidé také upozornili na přeplněné kontejnery na tříděný odpad. Milan Vítek k tomu řekl, že je třeba, aby občanská aktivita navrhla místo v městské části, kam by šly přidat další kontejnery.

(red)

 

   vložil: Ondřej Požár, tiskový mluvčí / sekretariát starosty