01:09:29, Wambua vítězem Půlmaratonu Moravským krasem

3. října 2019, sport, přečteno: 830×

V sobotu 28. řijna se již tradičně uskutečnil Půlmaraton Moravským krasem, který se konal pod zaštitou starosty města Blanska, Ing. Jiřího Crhy.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Půlmaraton Moravským krasem nebyl jenom samotným závodem na 21,097 km, ale navíc byl pro návštěvníky připraven bohatý doprovodný program. Od jedné hodiny zněl na náměstí Republiky DJ Robert Juřek. Po jeho vystoupení následovalo slavnístné zahájení v podání starosty města.

Následně odstartovala první z disciplín – Dětský půlmaraton na 800 metrů. Ten ovládl Denis Ellinger s ceslkovým časem 02:21. Hned po dětské soutěži proběhl i Lidový běh, jenž byl zcela nezávazný a nevyhodnocoval se.

Po těchto dvou disciplínách nastal prostor pro Běh mladých – 2,4 km o titul Mistr města Blanska 2018, ve kterém zvítězil Pavel Dvořák, a také pro Běh městem, ve kterém se vyhodnocovali jen tři nejlepší mužští běžci a tři nejlepší běžkyně.

Po koncertu hudební skupiny APF nastal prostor pro vrchol sobotního dne, pro start Půlmaratonu Moravským krasem, kterého se ujal starosta Jiří Crha. Po zaznění startovního výstřelu oběhli závodníci nejprve dvě spojená blanenská náměstí a následně se vydali do Moravského krasu.

Nejrychleji se z Moravského krasu vrátil závodník Elijah Mutuku Wambua v čase 01:09:29. Na čtvrtém místě doběhl Artur Gulaj z partnerského města Legnice a na šesté pozici domácí běžec, Jan Kohut se ztrátou 09:18 na vítěze závodu.

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor