FK Blansko: Doma stoprocentní, venku to skřípe

8. října 2019, sport, přečteno: 1280×

Nováček v MSFL, na jehož hřiště se soupeři boji. Tak by se ve zkratce dala shrnout výkonnost blanenských fotbalistů, kteří se stále pohybují na čele tabulky, nicméně jejich výkony určitě nejsou ideální.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Doma připomíná blanenský tým bitevní tank. Když se v prvním poločase nedaří prodrat k brance soupeře jednou cestou, tak se rozhodnou pro druhou variantu, která většinou vyjde. Nejinak tomu bylo i proti Hlučínu. “Měli jsme to nachystané tak, že je budeme chtít utavit pohybem a pomoci si střídáním. To nám vyšlo. Celý druhý poločas bylo vidět, že jsme živější a byly tam i další šance, které by si zasloužily proměnit,” hodnotil vývoj zápasu trenér domácích Zbořil.

To co se daří na domácí trávě, se už nedaří na venkovních pažitech. Podobně dopadl i zápas v Petřkovicích. “Na velmi těžkém terénu jsme si začátek zápasu sami komplikovali zbytečnými ztrátami na vlastní polovině a už v 6.minutě jsme přežili velkou šanci domácích. Nepoučili jsme se a další lacinou ztrátu v přechodu nahoru už domácí potrestali a dostali se z dorážky do vedení,” zlobil se domácí kouč.

Pokud něco může blanenské fotbalisty těšit, tak je to návštěva, vždyť na zápasy fotbalového klubu chodí pravidělně více než 900 diváků! “Klobouk dolů před fanoušky. Jejich podporu cítí i hráči, před takovou návštěvou se hraje úplně jinak,” neskrývá radost a nadšení kouč Zbořil.

Po odehrání jedenácti duelů je tak Blansko na druhé pozici s jednobodovou ztrátou na vedoucí Sigmu. Tým Zbyňka Zbořila je nejlepší v obranné činnosti, neboť inkasoval pouze sedm branek a co se týče útočné fáze, tak se drží na druhém místě s 23 góly. S pomalu blížící se zimou se začíná rýsovat skutečnost, že fotbalisté Blanska budou přezimovávat na čelních příčkách tabulky a na jaře budou pokračovat v boji o postupové příčky.

Radost blanenských fotbalistů po gólu do sítě Hlučína. Foto: K. Severa

Kryštof Severa

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor