Blanenští atleti sbírali medaile napříč mistrovstvími

12. února 2020, sport, přečteno: 1652×

Rok 2019 byl pro atletický klub ASK Blansko plný úspěchů a změn. Už halová sezóna ukázala, že blanenský klub bude patřit k těm nejlepším v kraji. Hlavními oporami oddílu se staly Dominika Bezdíčková a Veronika Jakusidisová, které vybojovaly medaile na Mistrovství Jihomoravského kraje, Mistrovství Moravy a Slezska, a cenný kov si dovezly i z Mistrovství České republiky. Svá osobní maxima překonávali ale i ostatní členové klubu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Jedním z vrcholů letní sezony byla Olympiáda dětí a mládeže v Liberci. Přes těžké nominační limity se na tuto akci podařilo probojovat děvčatům Bezdíčkové a Jakusidisové. Obě dívky si shodně dovezly bronzové medaile z běhu na 300 metrů. V nominaci na tuto akci byla jako náhradnice na 60 metrů vybrána Kristýna Nollová. 

Na bronzovou příčku v běhu na 300 metrů dosáhla Jakusidisová i na Mistrovství České republiky. Pro ostatní děvčata se nejprestižnější akcí sezony ale stalo Mistrovství Moravy a Slezska, odkud si medaile do Blanska přivezly Bezdíčková a Natálie Poláčková.

Letos jsme se účastnili i závodů družstev. V kategorii přípravek jsme patřili k nejmladším, družstvo mladších žákyň se probojovalo do krajského finále, kde jim o pouhých 11 bodů unikl postup na Mistrovství Moravy a Slezska. Tým žen, letos posílený o žákyně a dorostenky, vybojoval v druhé lize krásné šesté místo.


Mladí sportovci z klubu ASK Blansko

V loňském roce jsme se ujali i úlohy pořadatelů – na našem stadionu se konala základní krajská kola přípravek a mladšího žactva, tradiční Memoriál Věry Bušové Gilkové a krajské finále mladšího žactva.

V průběhu roku došlo v klubu ke změně vedení: z postu předsedy po dlouhých a úspěšných letech odstoupil Jiří Ošlejšek, který bude i nadále působit ve vedení klubu a jako šéftrenér. Jiřího Ošlejška na postu předsedy nahradil Martin Bezdíček a členkou vedení se stala také Gabriela Ellingerová.

A co nás čeká v roce 2020? Závodů družstev se zúčastní přípravky, od kterých očekáváme postup do krajského finále, dále mladší žactvo a nově starší žákyně, které by měly patřit k jedněm z nejlepších v soutěži. Ženy se v druhé lize poperou o postup do baráže o ligu první. Po letech postavíme i družstvo mužů.

Ze soutěží pořádaných oddílem se můžete těšit na již tradiční Memoriál Věry Bušové Gilkové, který se uskuteční v pátek 8. května v novém formátu. Vrcholem klání bude opět běh na 800 metrů žen. Konat se u nás bude i základní kolo mladšího žactva, a to 21. května. Vrcholem pořadatelské práce se pak stane Mistrovství Moravy a Slezska družstev mladšího žactva, které je naplánované na 4. října.

Na závěr děkujeme za podporu naší činnosti městu Blansku, Jihomoravskému kraji, TJ ASK Blansko a všem, kteří nás podporují a fandí nám.

Atletika ASK Blansko