Blansko spouští mobilní rozhlas. Lidé se dozví o omezeních, mohou také jednoduše hlásit závady

3. února 2020, zprávy z MěÚ, přečteno: 3208×

Novou komunikační platformu, která občanům zajistí lepší přehled o všem, co se ve městě děje, spouští ode dneška město Blansko. Platforma s názvem Mobilní rozhlas umožňuje rychle a efektivně informovat občany o důležitých událostech ve městě. Její používání je bezplatné.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Mobilní Rozhlas kombinuje možnost rozesílek SMS zpráv, hlasových zpráv a e-mailů, čímž umožňuje přímou komunikaci mezi úřadem a občany. Důležitá zpráva tedy příjemce zastihne, ať už je kdekoli. Občané zase mohou využít mobilní aplikaci a jedním kliknutím posílat vedení města i úředníkům podněty. Stačí se jen registrovat na webu blansko.munipolis.cz, kde si každý může zvolit, jaké typy zpráv jej zajímají. Registrovat se lze také přes mobilní aplikaci, která je dostupná pro systémy AndroidiOS, nebo vyplněním formuláře na podatelnách či přepážkových pracovištích Městského úřadu Blansko a v blanenské informační kanceláři Blanka.

Registrace i využívání Mobilního Rozhlasu je zdarma

Zaregistrovaní uživatelé mají službu zdarma. Vždy v pondělí se mohou těšit na zprávy o nejdůležitějších událostech v Blansku za uplynulý týden i výhled akcí na ten nadcházející, město jim bude zasílat upozornění na blížící se nebezpečí, čištění komunikací, odstávky, poruchy a výpadky energií, ale také pozvánky na akce pro rodiny, kulturní a sportovní akce. Oni sami pak mohou jednoduše poukázat na nepořádek ve městě, poškozený veřejný majetek nebo například černou skládku. Stačí vše vyfotit přes aplikaci Zlepšeme Česko dostupnou pro Android i iOS a poslat podnět městu.

„Pro město je Mobilní Rozhlas dalším nástrojem pro zlepšení komunikace s občany, umožní nám poslat jim přímo do mejlu či telefonu upozornění například v případě nebezpečí nebo když dojde třeba k odstávce elektřiny v konkrétní ulici, kde žijí. Občanům zase zjednoduší možnost hlášení závad, my pak budeme mít možnost rychleji sjednat nápravu,“ vysvětluje starosta Blanska Jiří Crha.

Soutěž pro ty, kdo se zaregistrují v únoru

Čím více kontaktních údajů občané vyplní, tím snadněji se k informacím dostanou, ideální je, když bude možné zaslat jim e-mail i SMS zprávu, při vyplnění adresy pak bude město například moci zasílat upozornění na konkrétní odstávku energie v jejich ulici.

Mobilní Rozhlas chce vedení Blanska využívat také například pro nejrůznější ankety, v nichž se lidé budou moci vyjadřovat k aktuálním problémům. „Je to ideální nástroj pro zapojení občanů přímo do spolurozhodování o dění ve městě. A pro nás nástroj, jak zajistit, aby byla účast v anketách co nejširší,“ dodal starosta.

Kdo si pospíší, ten má navíc šanci získat odměnu. Tři vylosovaní lidé, kteří se zaregistrují do konce února, se mohou těšit na poukazy od společnosti Služby Blansko.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení