Až budou všichni zdraví, můžeme se zaměřit na sport, říká Adrián Kopičár

20. března 2020, sport, přečteno: 2020×

Stejně jako ostatní, tak i Adrián Kopičár se těšil na start Moravskoslezské fotbalové ligy (MSFL), na boj o postup a na zaplněné tribuny. Realita? Všechny fotbalové soutěže v republice jsou zastavené, řešení prozatím v nedohlednu. Navíc musel třiadvacetiletý slovenský záložník spěchat domů na Slovensko, aby nemusel setrvat v karanténě.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Situace ohledně koronaviru se ve fotbalovém světě nepříjemně vyvinula a velká část fotbalových soutěží má vystavenou stopku. MSFL nevyjímaje. „Není to nic příjemného. Hned po začátku jara se vyskytl takový problém, který výrazně ovlivňuje náš život. Zdraví je určitě na prvním místě, ale žít v nejistotě, co bude, kdy bude a jak bude opravdu není lehké,“ komentoval vzniklou situaci Adrián Kopičár, záložník FK Blansko.

V případě slovenského záložníka Kopičára se situace nepříjemně komplikovala i díky rozhodnutí slovenské vlády. „Na Slovensku vzniklo nařízení, že kdo překročí hranice po sedmé hodině ranní v pátek, musí být 14 dnů v karanténě. V případě porušení karantény by následovala velká pokuta (cca 46 000 korun). Naštěstí jsme stihli překročit hranice dřív a karanténa se nás netýkala,“ popsal Kopičár.

Jelikož nařízená karanténa uzavřela většinu sportovišť, rozhodl se trenérský štáb FK Blansko hráčům rozdat individuální tréninkový plán. „Poslední trénink jsme měli ve čtvrtek večer, rozloučili se a hned potom jsme jeli domů. Budeme plnit individuální plán v domácích podmínkách. Neplánované volno by mělo být do 24. března, ale když vnímám, jak se vyvíjí situace na Slovensku a v Česku, tak si myslím, že to reálné není,“ podělil se o své pocity slovenský středopolař.

Rozuzlení nečekané situace je však v nedohlednu. Jak už bylo řešeno, pauzu má velká část nejen fotbalových soutěží po celém světě a vyhlídky nejsou ideální. „Budeme moc rádi, když se 24. března potkáme, dva týdny potrénujeme a opět se MSFL rozběhne, ale moc reálně to nevidím. Den co den počet nakažených přibývá. U vás v Česku o něco rychleji než u nás. Nechci předpovídat, ale každopádně si přeji, aby se všichni dali zdravotně dohromady a potom se můžeme bavit o sportovní stránce,“ uzavřel třiadvacetiletý záložník.


Záložník Adrián Kopičár (v bílém) v zápase MSFL. Foto: Josef Kratochvil

Kryštof Severa

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor