Na tribuny se opět vrací diváci, těší hokejisty Dynamiters Blansko

5. března 2020, sport, přečteno: 1590×

Ještě těsně před startem sezóny nevěděli, jestli vůbec budou hrát. Nakonec potrápili velkou část favoritů a jen díky nepovedenému startu do sezóny se nepodívali do play-off. Řeč je o hokejistech Dynamiters Blansko, kteří na konci února ukončili působení v sezóně 2019/2020.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V obodobí, kdy jiné týmy skládají tým, řeší doplnění kádru a případně prodej permanentek, měli na starosti Dynamiters úplně jiné věci. Tým neměl před sezónou předsedu, trenéra a vlastně ani kompletní kádr. A s těmito vyhlídkami se tým ponořil do vod krajské hokejové ligy. Na pomyslnou lavičku se postavila dvojice hrajících trenérů – Marek Antoňů a Jiří Vítek. „Uvidíme, jak to bude vypadat, oba dva jsou zkušení hráči a umějí poradit," komentoval tehdy tento krok forvard Dynamiters Tomáš Jílek.

Vstup do sezóny Blansku nevyšel. Tým sice dokázal posbírat body, ale herní projev tomu neodpovídal. Krizi překonali Dynamiters až druhého listopadu, kdy přehráli jednoho z největších favoritů na postup – HHK Velké Meziříčí. Vystřízlivění přišlo hned v dalším kole, kdy Blansko vysoko prohrálo v Boskovicích. „Začali jsme trénovat pozdě, navíc v počtu, v kterém se scházíme, se nedá nic moc nacvičovat. A ani krajský přebor, který hrajeme, nejde odehrát bez tréninku, to nezvládl žádný hráč,” zdůvodňoval nepříznivý vstup do sezóny trenér Vítek.

Postupem sezóny se hra Blanska zvedla, bohužel mnohdy to neneslo bodový zisk. Diváky především potěšila vysoká výhra 7:4 nad Březinou, kterou sledovalo několik stovek diváků. Právě divácká podpora byla pro letošní sezónu zlomová. Blanenským hokejistům se po letech podařilo na zimní stadion dostat větší návštěvy „Divácká podpora nás samozřejmě těší, třeba v zápase s Boskovicemi nás přišlo podpořit kolem pětiset diváků,” pochvaloval si místopředseda Dynamiters Zdeňka Grünwalda. Dá se říct, že právě divácké návštěvy byly jedním z důvodů zlepšené hry „Je to paráda. Čím víc lidí chodí, tím líp se nám hraje. Dělá nám to radost a proto to vlastně hrajeme,” doplnil Jaroslav Hanzlík, obránce Dynamiters.

Celkově tak Blansko ukončilo sezónu na jedenácté příčce s bodovým ziskem 29 bodů. Blanenským scházelo na účast v play-off deset bodů. Z týmů ze spodní poloviny tabulky mělo čtvrtou nejlepší defenzívu a bohužel, jak už je zvykem, byl blanenský útok druhým nejhorším v celé soutěži. „Na to, jak to vypadalo na začátku, jsme to dokázali odehrát důstojně. Bohužel se projevil ten špatný začátek a nestihli jsme to dotáhnout do play-off,” hodnotil sezónu Martin Šenk.

Kryštof Severa

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor