Přetlakovou halu lze ovládat i mobilním telefonem

11. března 2020, sport, přečteno: 2330×

Ovládání nafukovací haly na Sportovním ostrově je teď jednodušší. Dosud musela obsluha nastavovat teplotu nebo tlak na sportovišti manuálně a při náhlé změně počasí jezdit na místo kontrolovat, zda je vše v pořáduk. Nově vše zařídí pár kliků v telefonu. Nafukovací halu lze ovládat prostřednictvím aplikace v mobilním telefonu. Obsluha tak může snadno reagovat na aktuální situaci a měnit teplotu, tlak nebo osvětlení uvnitř.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Nově byla také nainstalována zpětná klapka k ventilační jednotce, která umožňuje efektivnější řízení tlaku uvnitř haly. Nafukovací hala byla rovněž doplněna o kamerový dohled uvnitř haly a GSM hlásič pro případ poruchy zařízení, to značně zvyšuje bezpečnost provozu a umožňuje nám vše řešit operativně,“ upřesnil ředitel Služeb Blansko Zdeněk Grünwald. Úpravy haly vyšly na 180 tisíc korun. Společnost si od nich slibuje vyšší bezpečnost, snížení provozních nákladů i okamžitou zpětnou vazbu v případě závady v hale.

FOTO: Helena Vyplelová

Přetlaková hala se nachází v areálu ASK na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka. Sportovci pod její střechou najdou na ploše více než tisíc metrů čtverečních dva tenisové kurty, rezervovat si je mohou přímo u společnosti Služby Blansko. Hala by měla být v provozu do konce března. Zhruba od poloviny dubna pak budou mít tenisté k dispozici venkovní kurty. Při nepřízni počasí ale hala bude v provozu i v dubnu.

FOTO: Helena Vyplelová

Do konce března mohou zájemci využít také ledovou plochu na zimním stadionu, častěji než dosud. I na základě výsledků ankety Mobilního Rozhlasu totiž došlo k rozšíření bruslení pro veřejnost. Ledová plocha je nově k dispozici každý březnový čtvrtek dopoledne od 10 do 11 hodin, na první a poslední sobotu v březnu město připravilo také noční bruslení od 21:30 do 22:30 hodin, po celý březen může veřejnost bruslit také vždy po oba víkendového dny odpoledne. „Po technologické odstávce potom od června chystáme další rozšíření bruslení pro veřejnost i ve všední dny odpoledne. Pořizovat budeme také dětské trenažéry pro začínající bruslaře,“ plánuje Grünwald.

V provozu jsou zatím také kryté lázně nebo posilovna. Stejně jako na zimním stadionu tam ale Služby Blansko kvůli opatřením souvisejícím s možným šířením koronaviru budou od čtvrtku 12. března limitovat počet návštěvníků tak, aby se ve stejný okmažik nesešlo více než 90 osob na jednom místě. Informace, které kolují mezi veřejností, že se provoz úplně uzavírá kvůli plánované rekonstrukci lázní, společnost popírá.

„V souvislosti s plánovanou stavbou nových krytých lázní, kterou schválilo zastupitelstvo, chci upozornit, že bazén i posilovna budou v provozu až do zahájení stavebních prací. Ty ale nezačnou dříve než v roce 2022, do té doby budeme nabízet plavání pro veřejnost, sportovní kluby i školy,“ zdůraznil ředitel Služeb Blansko Zdeněk Grünwald.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení