První a prozatím poslední zápas jara skončil neúspěchem, další zápasy fotbalisté Blanska zatím vyhlíží

14. března 2020, sport, přečteno: 1457×

Mocné posilování zatím vyšlo fotbalistům vniveč. Svěřenci Zbyňka Zbořila sehráli jeden duel, ve kterém podlehli Uničovu těsným rozdílem 0:1. Další utkání tým Zbyňka Zbořila sehrávat nebude, tedy minimálně do ukončení nouzového stavu v republice, který ve čtvrtek 12. března vyhlásila vláda.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Blanenští si v úvodu zápasu dokázali vypracovat šance a skutečně málo scházelo k tomu, aby se šlo do kabin za stavu 2:0 pro hostující celek. „Byl to klasický první jarní zápas. Horší terén, hodně soubojů a rozhodnou to maličkosti. My jsme v první půli neproměnili dvě šance, Bartolemea i Lahodného vychytal Uvízl a to mohl být zlomový moment utkání,“ litoval neproměněných šancí trenér Zbyněk Zbořil.

Právě neproměněné šance se ukázaly jako klíčový aspekt duelu. Hned po přestávce totiž Uničov několika brejky zatlačil Blansko a v pětapadesáté minutě šel do vedení. Krč se protáhl na levé straně okolo bránícího hráče Blanska a svým centrem napříč vápnem našel nabíhajícího a hlavně osamoceného Tomáše Komendu, jehož hlavička dostala míč za záda Doležela. „Po deseti minutách druhého poločasu nám domácí vyjeli z naší útočné standardky, brejk jsme nedokázali přerušit a dvojice Krč – Komenda to dotáhla do konce. Z tohoto jsem byl hodně naštvaný, protože jsem na tyto situace zvlášť upozorňoval,“ zlobil se po utkání Zbořil.

Do druhé půle vystřídal trenér Blanska hned čtveřici hráčů, kteří však nedokázali pomoct k bodovému zisku. „Musím říct, že nám nevyšla střídání, chtěli jsme tam dát čerstvé hráče, do rychlosti na těžkém terénu, ale nepřineslo to vůbec nic,“ litoval kouč Zbyněk Zbořil.

Na výkonu domácího týmu byla znát motivace ukázat se proti lídrovi MSFL a také znalost terénu, který pohlednému fotbalu úplně nepřál. „MSFL není jednoduchá soutěž a zvlášť, když ji vedete, tak motivace soupeřů je jasná. S tímto se musíme hlavně vyrovnat. Uničov nás předčil v produktivitě tím, že proměnil svou jedinou šanci. Druhou měl až v nastaveném čase, kdy se hrálo vabank. A závěr zápasu ubojoval, chtěli to prostě víc než my," mrzelo kouče hostujícího Blanska.

Blansku nedokázaly pomoct ani tradičně silné standardní situace. „Špatně jsme rozehrávali jak rohové kopy, tak další standardky. Prostě ty první kola taková jsou. Musíte je ubojovat, vážit si šancí a vyhrává, kdo to chce víc, to se nám nepodařilo,“ mrzelo Zbořila.

Bohužel to pro Blansko bl také poslední zápas na dlouhou dobu. Vedení MSFL nezávisle na rozhodnutí vlády přeložilo další tři kola třetí nejvyšší soutěže na jiné termíny. Pak přišel úplný zákaz.

Epidemie koronaviru COVID-19 tak výrazně zasáhla do postupových ambicí Blanska. Posily v boji o postup tak prozatím zůstanou nevyužity. „Nepřísluší mi komentovat závažnost situace, plně respektujeme rozhodnutí Řídící komise. Samozřejmě hráči i my trenéři bychom nejraději hráli dál, ale je pravda, že bez lidí by to stejně nebylo ono a fotbal musí jít teď stranou,“ dodává k rozhodnutí vedoucí orgánu MSFL Zbyněk Zbořil.

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor