U obchodní akademie na Písečné teď mohou parkovat také obyvatelé okolních domů

26. března 2020, zprávy z MěÚ, přečteno: 1507×

Obyvatelé sídliště Písečná mohou nově parkovat svá vozidla na ploše u budovy obchodní akademie. Dosud byl na parkoviště vjezd povolený pouze pro auta zaměstnanců a studentů školy. Ode dneška, tedy čtvrtka 26. března, mohou parkoviště v ulici Nad Čertovkou využivat i obyvatelé okolních bytových domů.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Změna platí po dobu uzavření školy nebo do odvolání. Na parkovišti jsou vyznačena tři místa, která jsou vyhrazená pro zaměstnance školy.

Otevření plochy pod obchodní akademií obyvatelé okolních bytovek požadovali už delší dobu kvůli nedostatku parkovacích míst v těsném sousedství bytových domů. Město ovšem parkoviště nevlastí, plocha je v majetku Jihomoravského kraje a hospodaří s ní Obchodní akademie a střední zdravotnická škola Blansko, která je krajskou příspěvkovou organizací.

S ohledem na to, že jsou nyní ale školy až do odvolání uzavřené, město iniciovalo jednání s vedením školy a ta souhlasila s tím, že zákazovou značku dočasně nahradí informace o tom, že parkoviště s výjimkou trojice vyhrazených míst smí využívat i veřejnost. 

Už před časem město iniciovalo také jednání se zhotovitelem stavby trojice nových bytových domů, které v ulici Nad Čertovkou staví. Firma přislíbila, že pracovníci stavby budou parkovat v zázemí staveniště, případně v okolí penzionu v ulici Pod Javory, tak, aby u bytového domu na Pískách zůstalo zachováno maximum možného místa pro parkování místních.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení