Veřejné toalety jsou ode dneška opět v provozu

31. března 2020, zprávy z MěÚ, přečteno: 2610×

Veřejné toalety, které v centru města provozuje společnost Služby Blansko, se ode dneška znovu otevřely obyvatelům a návštěvníkům města. Blansko tak zareagovalo na podněty veřejnosti i prodloužení karanténních opatření vládou.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Veřejné toalety umístěné v zadním traktu radnice se dnes znovu otevřely. Mimo provoz byly od poloviny března, kdy vláda vyhlásila zákaz volného pohybu osob.

FOTO: Michal Záboj

„Původně to vypadalo, že karanténní opatření budou jen krátkodobá. Nyní se ale platnost vyhášení nouzového stavu stále prodlužuje a s ohledem na to, že restaurace a další zařízení jsou zavřené, ale obchody v centru města dál fungují, je vhodné toalety pro veřejnost znovu zprovoznit,“ vysvětlil starosta Blanska Jiří Crha.

FOTO: Michal Záboj

Budova která je přístupná z ulice Antonína Skotáka, bude provozu v pracovní dny v době od 8 do 17 hodin, v sobotu pak vždy dopoledne od 8 do 12 hodin. „Naši zaměstnanci budou vybaveni adekvátními ochrannými prostředky a toalety budou po každém zákazníkovi desinfikovat,“ ujistil jednatel společnosti Služby Blansko Zdeněk Grünwald.

Otevírací doba:

pondělí 8–17
úterý 8–17
středa 8–17
čtvrtek 8–17
pátek 8–17
sobota 8–12
neděle Zavřeno
 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení