Bazén se už napouští vodou, kryté lázně se otevřou na začátku června

21. května 2020, sport, přečteno: 4258×

První návštěvníci si v krytých lázních na Sportovním ostrově zaplavou zřejmě už na začátku června. Bazén se po nucené odstávce začíná znovu napouštět vodou. Uzavření kvůli koronavirové epidemii pracovníci městské společnosti Služby Blansko, která sportoviště provozuje, totiž využili k opravám a údržbě. Z toho důvodu byla vana bazénu zcela bez vody.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Kryté lázně se začaly opět plnit vodou tento týden. Napuštění potrvá ještě několik dnů. Bazén by tak mohl první plavce přivítat na začátku června.

Krytý bazén už se plní vodou.      FOTO: Služby Blansko

„Pokud vše půjde podle předpokladů, tedy že nebudou omezeny dodávky vody a rozbory splní všechny předpisy, bazén otevřeme v prvních červnových dnech. Datum ještě upřesníme,“ uvedl jednatel společnosti služby Blansko Zdeněk Grünwald s tím, že návštěvníci budou muset dodržovat zpřísněná hygienická opatření, například desinfekci rukou, nošení roušek v zázemí bazénu nebo dodržování rozestupů v odpočinkové zóně.

Během odstávky byl bazén bez vody, dočkal se vysprávky, dno má několik nových nátěrů.      FOTO: Michal Záboj

Během odstávky provozu pracovníci Služeb Blansko v krytých lázních prováděli údržbu a menší rekonstrukce. „Bazén se zcela vypustil. Provedla se i kompletní dezinfekce a čištění prostor lázní. Díky odstávce provozu se Služby Blansko pustily také do oprav a údržby,“ potvrdil místostarosta František Hasoň.

S ohledem na plánovanou výstavbu nových lázní jsme dělali jen drobné opravy, říká Zdeněk Grünwald.    FOTO: Michal Záboj

Nově natřená jsou teď česla i celý můstek včetně kovových částí. Několik nových nátěrů získalo i samotné dno bazénu. „Vyměnili jsme všechny větrací mřížky pod lavicemi, obroušené lavice dostaly nové nátěry stejně jako balkón. Vysprávky se dotkly také třeba podhledů,“ vyjmenoval jednatel společnosti Služby Blansko Zdeněk Grünwald. „Snažíme se zvýšit komfort návštěvníků. S ohledem na plánovanou výstavbu nových lázní ale děláme více méně jen drobné opravy,“ dodal.

Aquapark se otevře v průběhu června

Na otevření se pomalu připravuje také venkovní areál aquaparku. Jeho bazény se začnou plnit vodou, až skončí napouštění v krytých lázních. Zatím se předpokládá, že by se aquapark mohl otevřít kolem poloviny června. Bude ale záležet na počasí i možnostech dodávky vody pro napouštění. „Zpřísněná hygienická opatření pak budou platit také ve venkovním areálu,“ podotkl Grünwald.

Leták s pokyny pro návštěvníky vnitřních i venkovních bazénů. ZDROJ Ministerstvo zdravotnictví ČR

V provozu v objektu krytých lázní je už několik týdnů Fit centrum. Posilovna se zájemcům otevřela 27. dubna.

Do FIT centra v budově krytých lázní se první cvičící vrátili hned po otevření na konci dubna. FOTO: Pavla Komárková

Uzavřená naopak zůstává sauna, ta mívá přes prázdniny přerušený provoz, hygienická omezení kvůli koronaviru by její zprovoznění zkomplikovala. Veřejnost může sportovat také na venkovních sportovištích a v krytých halách.

Zimní stadion je zatím bez ledu, i zde nucenou odstávku Služby Blansko využily k údržbě a opravám. FOTO: Michal Záboj

Na zimním stadionu se původně mělo začít bruslit na konci června. Jestli ale tento termín bude platit, zatím není jisté. Ledová plocha se obnoví až na základě zájmu hokejových klubů, které v Blansku plánovaly soustředění a tréninkové pobyty.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení