Minigolf se dočkal opravy. Otevře se v červnu

15. května 2020, sport, přečteno: 3811×

Areál minigolfu v rekreační oblasti Palavě se ještě před sezonou dočkal rekonstrukce. Práce na sportovišti, které je ve správě městské společnosti Služby Blansko, už začaly. Hotovo má být do prvního červnového víkendu, kdy se minigolf otevře návštěvníkům. Investice před sezónou přijdou na 200 tisíc korun.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Dělníci už na podzim v areálu nad přehradou vyměnili hrací desky, čekali ale na příznivé klimatické podmínky, aby mohli opravy dokončit. Na jaře práce odsunula karanténa. Nyní už se betonují nové základy. Na ně pak dělníci znovu položí hrací desky a překážky.

„Na drahách máme nové desky osazené na konci minulého roku, u některých byl podklad v tak špatném stavu, že muselo dojít na výkopové práce, nyní probíhá betonáž, naplánovaný je nátěr desek, do otevření chceme stihnout ještě další drobné vysprávky areálu. Práce celkově přijdou na 200 tisíc korun,“ popsal Zdeněk Grünwald, vedoucí společnosti Služby Blansko, která má minigolf i celou rekreační oblast Palava od města v nájmu.

Dělníci připravují podloží na osazení nových drah.

V areálu přibudou i nové lavičky. Počet drah a množství překážek zůstane stejné jako dosud. „Standardně bývá 14 drah, my jich máme v Blansku 20, není moc co přidávat, už teď zde hráči najdou kombinaci veškerých překážek, které se používají,“ vysvětlil Grünwald. „Nakoupili jsme ale také nové hole a další vybavení na hraní, věříme, že to veřejnost ocení,“ dodal.

První hráči si budou moci hru na obnovených drahách vyzkoušet o víkendu 6. a 7. června. Otevřeno bude v červnu jen o víkendech od 13 do 20 hodin, o prázdninách denně v době od 10 do 21 hodin. Milovníci minigolfu si zahrají ještě v září, opět jen o víkendech od 13 do 18 hodin.

Minigolf nabídne 20 vyspravenýých drah, pro hráči jsou připravené i nové hole a další herní vybavení.

Nové lavičky i odpadkové koše

Minigolf si na přehradě ročně zahraje několik tisíc lidí. Větší rekonstrukcí areál prošel už v roce 2000, poslední léta na hřišti probíhají postupné opravy a modernizace – vyměnit se podařilo vnitřní oplocení, oprav se dočkala hlavní budova nebo sociální zařízení. Díky umělému osvětlení jednotlivých drah může být hřiště v provozu i za tmy. Další větší opravy, jako je výměna obvodového plotu nebo dláždění, jsou v plánu.

Úpravy na Palavě proběhly ale i mimo areál minigolfu. Opravit se v celé jeho délce podařilo chodník podél přehrady, výměny se dočkaly všechny odpadkové koše, opravený je septik i kanalizace vedoucí od minigolfu až k dolnímu parkovišti, došlo také na lavičky.

„Na konci loňského roku se částečně vyměnily lavičky na dětském hřišti nad Myslivnou, letos obměníme i zbylé lavičky na hřišti, opraveny budou také lavičky umístěné podél chodníku vedoucího od horního parkoviště nad přehradou v horní části rekreační oblasti,“ popsala Helena Francová z odboru komunální údržby. 

Staré desky už jsou odvezeny. Areál se dočká úprav, první návštěvníky přivítá 6. června.  FOTA: Michal Záboj

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení