Budovy základních škol čekají o prazdninách rekonstrukce

7. července 2020, zprávy z MěÚ, přečteno: 1903×

Prázdninové měsíce město využije k opravám v budovách základních škol. Rekonstruovat se budou toalety, rozvody elektřiny nebo také učebna. Stavební práce přijdou dohromady na asi 3,3 milionu korun bez DPH a potrvají nejpozději do konce srpna.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V základní škole v Erbenově ulici stavební firma provádí v pořadí již pátou etapu rekonstrukce elektroinstalace. Tentokrát je na řadě druhé nadzemní podlaží. Náklady činí 990 tisíc korun bez DPH.

V budově školy v Erbenově ulici se opravuje elektroinstalace.

Pracuje se také v budově základní a mateřské školy ve Dvorské ulici. V přístavbě se opravuje hygienické zázemí – toalety a místnost pro úklid. „Jedná se o kompletní opravu. To znamená osekání omítek a obkladů a odstranění původního vybavení. Po rekonstrukci budou nové veškeré rozvody i mobiliář. Práce přijdou na 1,240 milionu korun bez DPH,“ upřesnila Leona Mazourková z odboru investičního a územního rozvoje.

Záchody se opravují také ve škole v Salmově ulici. Kompletní rekonstrukce se dočkají toalety nad jídelnou naproti učebně chemie. Náklady činí 719 tisíc korun bez DPH.

V základní škole TGM v Rodkovského ulici se zase rekonstruuje učebna v přízemí, která sloužila jako knihovna. Práce přijdou na asi 400 tisíc korun bez DPH.

Rozvody elektřiny se ve škole v Erbenově ulici opravují ve druhém patře. FOTA Michal Záboj

„Stavební úpravy v základních školách se v prázdninových měsících konají každý rok. Požadavky na to, co je potřeba v budovách konkrétně udělat, vznášejí sami ředitelé škol. Hotovo má být nejpozději do konce srpna,“ podotkl starosta Jiří Crha.

Prázdniny město využije také k údržbě školních hřišť. Na sportovištích s umělým povrchem u školy Salmova, TGM a Erbenova je naplánováno čištění ploch a další údržbové práce.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení